Peter Hinssen wordt bestuurder Belfius

Dit artikel delen:

Peter Hinssen is opgenomen in de raad van bestuur van de staatsbank Belfius. In 2017 riep Computable België hem uit tot It-persoon van het Jaar.

Peter Hinssen, die ook in de raad van bestuur zit van Mediahuis (De Standaard, het Nieuwsblad), treedt nu ook toe in de raad van bestuur van Belfius. Die staatsbank ondergaat een heuse transformatie, mede dankzij chief digital officer Geert Van Mol.

Na zijn studies computerwetenschappen startte Peter Hinssen bij Alcatel. Enkele jaren later richtte hij Ecom io, een van de eerste internetbedrijven. Hij verkocht de onderneming aan Alcatel, bleef er nog twee jaar als ceo, werd even directeur van One Agency, om in de winter van 1999 als voorzitter het digitale havenbedrijf Porthus te leiden

Hinssen is een uitstekende spreker over it- en digitale trends op allerlei fora en schreef ook enkele boeken. Zijn laatste bestseller is ‘The Phoenix and the unicorn’, over hoe traditionele ondernemingen alsnog de digitale draai kunnen maken. In 2014 richtte hij in samenwerking met Rik Vera Nexworks op, dat zich toelegt op managementopleidingen en bezoeken aan technologiebedrijven in de Verenigde Staten, China en Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-18T10:07:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.