Cio Gerdy De Clercq verlaat Fednot

Dit artikel delen:

Gerdy De Clercq

Na bijna drie jaar verlaat chief information officer Gerdy De Clercq Fednot, het federale platform voor het notariaat. ‘Opdracht volbracht, ik ga me de komende maanden toeleggen op enkele adviesprojecten en sta verder open voor interim of permanente cio-missies.'

De Clercq begon in mei 2018 bij Fednot en werkte enkele opmerkelijke projecten uit. Philippe Bosseler, voorzitter van de raad van bestuur van Fednot, beaamt dat Gerdy De Clercq voor een markante versnelling van de digitalisatie in het notariaat heeft gezorgd, met de ontwikkeling van Izimi, de digitale kluis voor alle burgers, de centrale databank van notariële akten NABAN en nieuwe toepassingen voor de notariskantoren. Maar vooral de uitrol van het beveiligd videoconferentienetwerk tussen meer dan duizend kantoren en de digitale authentieke volmacht hebben het notariaat de middelen gegeven om de dienstverlening onder Corona te kunnen blijven verzekeren, aldus Bosseler.

De Clercq was acht jaar it-manager bij het ministerie van Defensie. In 1997 stapte hij over naar Proximus waar hij doorgroeide van expert program manager tot head of integrated solutions & transformation. In 2015 zette hij de stap naar de verzekeringsmaatschappij Baloise en werd er als managing director ict & general services ook directielid. Drie jaar later vertrok hij naar Fednot. Hij is tevens voorzitter van het bestuursfonds van de ICT Community for ASD, gelinkt aan Passwerk dat mensen met een autismespectrumprofiel aan het werk zet in de Belgische it-biotoop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-26T11:40:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.