Welke it-profielen zitten in de lift?

Dit artikel delen:

De afgelopen twaalf maanden zag Hays het aantal it-vacatures in België stijgen met 35 procent. Het rekruteringsbureau bouwt intussen een afdeling op die zich richt op it-rekrutering.

De coronacrisis heeft de digitalisering een boost gegeven en dat brengt (veel) it-jobs met zich mee. Dat ondervinden ze bij Hays, net als bij veel andere rekruteringsbureaus. De aantrekkende arbeidsmarkt gaat gepaard met een tekort aan arbeidskrachten met een geschikt opleidingsniveau en competenties.

Welke profielen?

De vraag naar gespecialiseerde it-profielen stijgt pijlsnel in alle sectoren. Er worden, volgens Hays, momenteel zelfs meer it’ers gezocht buiten de it-bedrijven. Denk aan de gezondheidssector, logistiek of bankensector. 

It-jobs doen het in het algemeen goed, maar het zijn vooral netwerk- en cybersecurityspecialisten, cloud-experts en devops-specialisten die in de lift zitten.

Focus op it-rekrutering

Om het stijgende aantal it-jobs in te vullen, lanceert Hays een nieuw merk dat zich richt op it-rekrutering. ‘Met Hays Technology willen we in België de komende jaren marktleider worden. Daarom zullen we ons personeelsbestand de komende jaren verdrievoudigen’, vertelt Sophie Vernaet, business director Hays Technology Belgium. 

Tegen 2025 mikt het bedrijf op zestig tot zeventig recruitment consultants die zich uitsluitend focussen op de selectie en rekrutering van gespecialiseerde it-talenten. Volgens Vernaet is Hays Technology nu de tweede grootste divisie binnen het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-12T10:09:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.