Bram Somers wordt cto bij Belfius

Dit artikel delen:
cto Belfius

De 37-jarige Bram Somers is bij Belfius benoemd tot chief technology officer. De overheidsbank heeft geen cio meer in huis. ‘Technologie gaat om meer dan alleen it’, vertelt Somers.

Bram Somers is na zijn studies als burgerlijk ingenieur computerwetenschappen (UGent) meteen aan de slag gegaan bij Belfius waar hij op veertien jaar tijd een bliksemcarrière maakt en waar hij op enig moment verantwoordelijk was voor Banx, de digitale bank-app in samenwerking met Proximus.  

Sinds kort is Somers de chief technology officer en leidt hij er zo’n 1.500 medewerkers, waarvan 750 interne, 450 externe en een driehonderdtal medewerkers in de infrastructuur joint venture Pi-Square met Kyndryl. ‘De focus ligt op het versterken van de huidige innovaties zoals Banx en Rebel, maar vooral op de modernisering van het huidige technologieplatform. Daarbij wordt volop de cloudcomponent uitgespeeld, wat we samen met Microsoft aanpakken.’ Ook al gooit Belfius de mainframes er voorlopig nog niet helemaal uit. ‘We blijven in een hybride omgeving werken’, aldus Somers.     

Belfius heeft de jongste maanden een forse reorganisatie doorgevoerd. Er werd afscheid genomen van Geert Van Mol, de chief digital officer die vier jaar geleden nog uitgeroepen werd tot de Belgische cdo van het jaar. Cio Patrick Devis kreeg een functie als chief hr officer. Gert Vanhaecht, die tot nog toe verantwoordelijk was voor it van Belfius Insurance, wordt it-directeur bij Belfius en zal rapporteren aan Somers. 

Marjolein Sebille volgt Gert Vanhaecht op als it-verantwoordelijke van Belfius Insurance en zal ook rapporteren aan Somers. Zij is bio-ingenieur (KULeuven) en begon haar loopbaan bij GIM, Siggis en Geo Solutions maar werd in de zomer van 2016 aangetrokken door Belfius.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-12T10:37:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.