Jan Callewaert overleden

Dit artikel delen:

Jan Callewaert, de oprichter en lange tijd de ceo van Option, is overleden. Hij werd amper 65 jaar.

De West-Vlaming Jan Callewaert was een van de Belgische technologiepioniers. Hij studeerde handelsingenieur en filosofie aan de KU Leuven. Hij begon zijn loopbaan bij Bull en werd later directeur bij Ericsson.

In 1986 richtte hij Option op, gespecialiseerd in draadloze technologie. Zo was het bedrijf de eerste die uitkwam met datakaarten voor gsm-gebruik. In 2005 werd Option uitgeroepen tot onderneming van het jaar. In 2006 werd hij manager van het jaar. Option kwam in slechte papieren terecht toen Chinese concurrenten zoals Huawei de draadloze markt veroverden met fors goedkopere oplossingen. In 2017 werd hij tot z’n verbijstering opzijgezet als ceo van Option. Toen nam ex-Barco-topman Eric Van Zele de leiding in handen.

In 2005 kocht hij in Leuven het Tafelrond op om het uit te bouwen tot een knap hotel en restaurant. Van 2010 tot 2014 was hij voorzitter van voetbalclub OHLeuven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-01T16:41:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.