Managed hosting door True

Nokia rondt overname Alcatel-Lucent in januari af

 

Nokia heeft toestemming van de Franse AFM of Autorité des Marchés Financiers om voor 15,6 miljard, 79,32 procent van de aandelen over te nemen. De overname moet op 14 januari afgerond zijn, vanaf dan worden de bedrijven centraal aangestuurd. Nokia wil met de overname zijn positie versterken tegenover Ericsson en Huawei.

In april 2015 werd de overname van Alcatel-Lucent door Nokia bekend gemaakt. Na eerdere goedkeuringen van de Europese en Amerikaanse toezichthouders heeft Nokia nu ook toestemming van de Franse AFM of Autorité des Marchés Financiers. Nokia neemt bijna 80 procent van de aandelen over. Huidige aandeelhouders kunnen vanaf nu de resterende aandelen aan Nokia verkopen. Nokia is van plan tot 95 procent van de aandelen te veroveren. Het bedrijf wil met deze overname zijn positie versterken tegenover Ericsson en Huawei in de markt van telecommunicatienetwerken. Verder richt Nokia een fonds op voor start-ups in Frankrijk op het gebied van internet-of-things. Dit fonds heeft een budget van honderd miljoen euro. Ook komt er in Frankrijk een onderzoeksafdeling op het gebied van digitale beveiliging.

De overname moet uiterlijk 14 januari zijn afgerond, vanaf dan worden de bedrijven centraal aangestuurd en moeten zij gezamenlijk producten aanbieden. Vanaf die datum zal ook de naam Alcatel-Lucent historie zijn. Alcatel-Lucent is vooral bekend van het neerzetten van mobiele netwerken en gaat verder onder de naam ‘Nokia Corporation’. Met de overname ontstaat een Europees telecomconcern met een r&d-budget van 4,7 miljard euro en met veertigduizend onderzoek-medewerkers. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5674614). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×