Digitale doorbraak in bankensector

Dit artikel delen:

Klanten vertrouwen hun bank, dat blijkt uit een recent gehouden enquête van Febelfin, de Belgische federatie van de bankensector. Klanten hebben vertrouwen in de gegevensbescherming en banken investeren fors in cybersecurity.

Uit de bevraging blijkt ook dat het mobiel bankieren en internetbankieren stevig in de lift zit. Eind 2015 waren er 11,1 miljoen abonnementen voor internetbankieren en 3,1 miljoen abonnementen voor mobiel bankieren. Klanten blijken wel zeer gevoelig voor de verwerking en het delen van zijn personlijke (financiële) gegevens. Uit het onderzoek blijkt dat 81 procent van de respondenten vertrouwen heeft in zijn bank en het omgaan met de persoonsgegevens.

De financiële sector investeert stevig in cybersecurity. Binnenkort gaat het 'Cybersecurity Information Sharing Platform' (ISP) van start. Door dit initiatief, aangestuurd vanuit Febelfin, zullen financiële instellingen via een extern digitaal platform gemakkelijker onderling informatie kunnen uitwisselen over de aanpak van cybercrime. Met het ISP is de financiële sector beter gewapend om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit. 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-02T16:07:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.