BPO-organisatie Xerox gaat Conduent heten

Dit artikel delen:
splitsing

Xerox heeft de namen bekendgemaakt van de twee nieuwe beursgenoteerde bedrijven die ontstaan na de opsplitsing van het bedrijf. De business process outsourcing (bpo) organisatie krijgt de naam Conduent. Het bedrijf dat zich richt op document management blijft Xerox heten.

In februari 2016 maakte Xerox bekend het bedrijf op te splitsen in een organisatie voor bpo en een organisatie voor documentbeheer.

Ursula Burns, voorzitter en huidige ceo van Xerox: 'Conduent begint een nieuw hoofdstuk als zelfstandig bedrijf met een naam die de krachtige en vitale business van Xerox uitstraalt. Conduent is goed gepositioneerd om voort te bouwen op zijn sterke positie in business processes services en zet de waarde en cultuur van innovatie, diversiteit en integriteit van Xerox voort.'

Met ongeveer zeven miljard dollar aan omzet in 2015 en 96.000 werknemers wereldwijd, zal Conduent een Fortune 500 bpo-bedrijf zijn met expertise op transactie-intensieve processen, analytics en automatisering. Conduent heeft naar eigen zeggen invloed op het leven van miljoenen mensen, onder wie twee derde van alle verzekerde patiënten in de Verenigde Staten en meer dan de helft van alle mobiele telefoonabonnees in dat land. Het bedrijf stelt daarmee het op één na grootste marktaandeel in de bpo-industrie te hebben. 

De leiding van Conduent komt in handen te liggen van Ashok Vemuri, ex-topman van de Amerikaanse ict-dienstverlener iGate die in 2015 aan Capgemini werd verkocht

Xerox

Xerox kondigt ook aan dat het documentbeheerbedrijf, dat zich naast kopiëren steeds meer richt op digitale technologie zoals software en services, de merknaam Xerox behoudt.

Xerox: 'Met een omzet van ongeveer elf miljard dollar en circa 39.000 medewerkers heeft Xerox als Fortune 500-bedrijf een uiteenlopend aanbod van hardware, software en diensten die overheden en commerciële bedrijven van klein tot groot, ondersteunen.'

Xerox blijft actief op het gebied van document- en contenttechnologie en in toepassingen voor managed print services en voor workflow-oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-17T08:27:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.