Ordina zit weer in de zwarte cijfers

Dit artikel delen:
Ordina

Ict-dienstverlener Ordina realiseert in het eerste half jaar van 2016 een winst van drie miljoen euro. Dat is een forse stijging ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Toen draaide het bedrijf nog een verlies van 3,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van Ordina.

Ordina-ceo Stépan Breedveld laat weten dat Ordina het eerste half jaar van 2016 winstgevend afsluit. Hij meent dat de verbetering ten opzichte van vorig jaar wordt gedreven door continuering van de sterke prestaties van de België/Luxemburg-divisie en het besparingsprogramma in Nederland.

‘De aangescherpte strategie levert resultaat op’, meent Breedveld. ‘De komende periode zal er focus aangebracht worden op verdere ontwikkeling van de key accounts en het innovatiecluster enerzijds en de werving en behoud van medewerkers anderzijds. Om de betrokkenheid van onze medewerkers (ruim 2800 in de Benelux) te verhogen, zijn in de zomermaanden meer dan veertig strategie- en inspiratiesessies georganiseerd voor al onze medewerkers waarin de strategie van Ordina nader wordt toegelicht en besproken.’

Naast de winststijging ziet het bedrijf ook zijn omzet stijgen. Die bedraagt in dit eerste half jaar 177,8 miljoen euro, ten opzichte van 172,7 miljoen euro in het eerste half jaar van 2015. De omzet in België/Luxemburg heeft zich positief ontwikkeld. Daar steeg de omzet met 20,6 procent. In Nederland is echter sprake van een krimp van 1,8 procent. ‘Daar heeft de groei in de segmenten financiële dienstverlening en industrie de krimp bij de overheid nog niet volledig kunnen compenseren’, laat Breedveld weten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-18T09:36:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.