RealDolmen realiseert 9,5 procent meer omzet

Dit artikel delen:

Realdolmen boekte in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar 2016-2017 een omzet van 113,6 miljoen euro. Dat is een stijging van 9,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De resultaten van het eerste kwartaal zijn traditioneel zwakker dan deze van het tweede.

De omzet uit de tak IT en Business Consulting steeg met 5,2 procent tot 50,6 miljoen euro. De verkoop van de eigen software blijft wat achter, maar loopt beter dan vorig jaar.

De activiteiten in productverkoop, infrastructuuroutsourcing en -onderhoud en applicatieoutsourcing (IT & Business Support Services) realiseerden een groei van 13,3 procent vergeleken met een jaar geleden. Een rebranding en stijgende kosten drukken het resultaat.

De winstmarge op de consultingtak bedraagt 1,4 procent en deze van de Business supportactiviteiten 7,4 procent. De bedrijfswinst kwam daarmee op 3,8 miljoen, 10,7 procent minder dan vorig jaar. Door het terugnemen van provisies is een correcte vergelijking echter onmogelijk.

RealDolmen verwacht een omzetstijging voor het hele boekjaar. De groei zal van de IT & Business Consulting tak komen, terwijl de IT & Business Support Services ongewijzigd zullen blijven.

2015/2016
Tijdens het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2015/2016 realiseerde RealDolmen een omzetstijging van 1 procent. Het boekjaar werd afgesloten met een omzetstijging van 5,7 procent. Dat kwam neer op 236 miljoen euro, tien miljoen meer omzet dat het boekjaar ervoor. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-28T09:00:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.