Colt investeert 500 miljoen euro in netwerkdiensten

Bedrijf wil komende jaren honderden medewerkers aannemen

Datacenter Colt

Datacenter- en netwerkdienstverlener Colt investeert in 2017 ruim tweehonderd miljoen euro om het eigen netwerk, Colt IQ Network, te verdrievoudigen. Dit netwerk omspant momenteel 24.500 gebouwen en zevenhonderd datacenters. Om de uitbreiding te realiseren, neemt Colt honderden nieuwe medewerkers in dienst. In totaal is er een investeringsplan voor drie jaar opgesteld, waarbij de investeringen in totaal oplopen tot ruim vijfhonderd miljoen euro.

In totaal wil Colt in staat zijn om 100 gigabit ethernet- en ip-connectiviteit te bieden. Elke netwerklocatie zal ook optische diensten met een capaciteit tot 9,6 Tbps kunnen bieden. De uitbreiding naar grofweg drie keer zoveel netwerklocaties tegen juni 2017 zal volgens de datacenterdienstverlener bijdragen aan verbindingen met hoge bandbreedte met private en publieke clouds. Colt moderniseert daarnaast zijn metronetwerken in Singapore en Hong Kong, zodat het bedrijf hiermee naar eigen zeggen zijn eigen metronetwerken op basis van glasvezel kan aanbieden in belangrijke steden in Azië en Europa.

Intelligent netwerk

Carl Grivner, ceo van Colt: ‘We hoeven ons in tegenstelling tot veel van onze branchegenoten gelukkig niet te laten afleiden door zaken als Wi-Fi en content. Daarmee kunnen we onze focus richten op de ontwikkeling van een intelligent netwerk dat tegemoet komt aan de behoeften van veeleisende moderne ondernemingen.'

Het Britse Colt biedt in Europa en Azië een glasvezelnetwerk aan en exploiteert wereldwijd zo’n 680 datacenters. Het bedrijf is actief in 28 landen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-17T14:17:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.