Tech Data rondt koop Avnet Technology Solutions af

Overname handen schudden

Tech Data heeft de overname van het bedrijfsonderdeel Technology Solutions van Avnet afgerond. De overnamesom bedraagt 2,4 miljard dollar in contanten en 2,8 miljoen aandelen (circa 7 procent van het belang) van Tech Data, ter waarde van 245 miljoen dollar. Avnet gaat zich richten op de distributie van elektronische componenten, embedded systemen en internet of things (IoT)-toepassingen.

Avnet Technology Solutions is een wereldwijde value added distributeur van computerproducten, -software en -diensten. Met de overname van dit onderdeel van Avnet, die afgelopen september werd aangekondigd, worden de value added distributieactiviteiten van Tech Data aanzienlijk verbreed.

Ook heeft het gecombineerde bedrijf een grotere en evenwichtigere geografische spreiding en is onder andere actief in de regio Azië-Australië, een nieuwe markt voor Tech Data. Het bedrijf heeft vestigingen in veertig landen, met veertienduizend medewerkers die ongeveer 115.000 klanten in ruim honderd landen bedienen.

Voorlopig zullen beide bedrijven nog als aparte entiteiten opereren. Maar, laat Tech Data weten, nu de transactie definitief rond is, zullen de integratie-activiteiten in gang worden gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-02T17:03:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.