Claranet zet groei voort met drie overnames

Britse ict-dienstverlener koopt Sec-1, Oxalide en Iten Solutions

Dit artikel delen:
Stijging

De Britse ict-dienstverlener Claranet pleegt drie acquisities in Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Portugal. De overnames, respectievelijk Sec-1, Oxalide en Iten Solutions, verhogen de gezamenlijke omzet met ruim veertig procent. Tegelijk met de aanwerving kondigt Claranet een herfinanciering aan en is er een nieuwe investeerder aan boord gestapt: Tikehau Capital.

Ict-beveiliger Sec-1 is gevestigd in het Engelse Leeds en biedt sinds 2001 penetratietesten en kwetsbaarheidsbeoordelingen voor applicaties en infrastructuur, firewalls, malware-beveiliging en trainingen. Sec-1 heeft een omzet van zeven miljoen euro en ongeveer zestig personeelsleden.

De Franse devops- en cloudspecialist Oxalide versterkt Claranets capaciteit om bedrijfskritische webapplicaties te implementeren en beheren. De organisatie, opgericht in 2003, heeft een omzet van 17,5 miljoen euro en 95 medewerkers. Een bekende klant is Canal+.

Iten Solutions ten slotte is in 2013 ontstaan uit een fusie van twee grote Portugese it-dienstverleners (Prologica and Cpc-is). Het bedrijf heeft een omzet van tachtig miljoen euro en 360 medewerkers.

Extra geld

Om de overnames te bekostigen en verdere acquisities in Europa te betalen, heeft Claranet een herfinanciering voltooid die de onderneming langetermijnfinanciering en een additionele acquisitiereserve van 92 miljoen euro biedt. De herfinanciering is voltooid met de volgende financiële instellingen: ABN Amro, Bank of Ireland, HSBC, Natixis, Partners Group, The Royal Bank of Scotland, Société Générale en Sumitomo Mitsui Banking Corporation.  

Daarnaast is Tikehau Capital als minderheidsaandeelhouder ingestapt. De Franse investeerder brengt tachtig miljoen pond in.

Nederland

Claranet nam afgelopen februari ook al de Nederlandse branchegenoot Rely over van Davinci en oprichter René Fouraschen. Dit in 2012 opgerichte bedrijf heeft vestigingen in Barneveld en Hilversum en is als it-dienstverlener actief voor het notariaat.

De uitdijende Claranet Group heeft een omzet van 360 miljoen euro en telt zo'n 1.800 medewerkers en ruim 6.500 klanten. Het bedrijf beweegt zich in acht landen op twee continenten (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Nederland en Brazilië). Algemeen directeur is oprichter Charles Nasser.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-31T11:42:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.