Progress koopt BaaS-specialist Kinvey voor 43 mln

Deal handen schudden overname

Progress, leverancier van ontwikkelomgevingen voor zakelijke softwareapplicaties, neemt Backend as a Service (BaaS)-specialist Kinvey uit Boston over. Het bedrijf gaat de backend-oplossingen van Kinvey combineren met de eigen frontend, connectiviteits- en predictive analytics-technologie. Met de overname is een bedrag van 43 miljoen euro (49 miljoen dollar) gemoeid.

‘Kinvey was een pioneer op het gebied van BaaS en levert een oplossing waarmee ontwikkelaars een serverloze en compliant cloud backend kunnen gebruiken voor elke native, hybride, web of IoT-applicatie’, vertelt ceo van Progress Yogesh Gupta.

'Door Backend as a Service van Kinvey te koppelen aan onze frontend-ontwikkelomgeving, predictive analytics en connectiviteitstechnologieën, bieden we klanten een complete open stack voor het ontwikkelen en inzetten van cognitive applicaties.’

Moderne applicaties

Organisaties uit verschillende industrieën gebruiken de technologie van Kinvey om moderne applicaties te ontwikkelen en in te zetten. Schneider Electric, VMware, Bell and Howell en de Thomas Jefferson University maken onder andere gebruik van de oplossing. Het bedrijf uit Boston ondersteunt meer dan 31.000 applicaties, gebruikt door meer dan honderd miljoen eindgebruikers, van klant- en organisatieapplicaties voor verzekeraars, productie- en mediabedrijven tot applicaties voor de zorg en farmacie.

Acquisitie

De aankoop volgt op de acquisitie van machine learning en predictive analytics-leverancier DataRPM eerder dit jaar. DataRPM is specialist in zelflerende en voorspellende onderhoudssystemen voor industriële bedrijven en beschikt over een onderhoudsplatform voor internet of things-toepassingen in de industrie. Progress telde destijds dertig miljoen dollar (bijna 28 miljoen euro) neer voor het bedrijf uit Silicon Valley.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-06T08:50:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.