Managed hosting door True

VMware koopt VeloCloud voor software-defined

cloud computing

De Amerikaanse virtualisatieleverancier VMware neemt VeloCloud Networks over. Dat bedrijf uit het Californische Mountain View levert software-defined wide-area network-technologie (sd-wan) uit de cloud voor bedrijven en service providers. De transactie wordt naar verwachting eind januari 2018 afgerond.

VeloCloud is opgericht in 2012. Het levert drie clouddiensten: cloudgebaseerde sd-wan, cloudnetwerken en gevirtualiseerde diensten. Het hoofdkantoor zit in Mountain View. Daarnaast beschikt het over kantoren in Noord Amerika, Engeland, Frankrijk, Italië, India, Japan en Australië.

Met de overname wil VMware zijn networking-portfolio uitbreiden en end-to-end automation, applicatiecontinuïteit en security van het datacenter tot de edge mogelijk maken. Bovendien moet het een bijdrage leveren aan zijn netwerkvirtualisatieplatform VMware NSX.

VMware stelt dat klanten via VeloCloud op een veilige en betrouwbare manier toegang krijgen tot clouddiensten, privédatacenters en SaaS-gebaseerde applicaties. Het verwacht bedrijven hiermee te ondersteunen bij hun applicatiegroei, netwerkflexibiliteit en implementaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.