Insight koopt Unitrends om Kaseya te versterken

Dit artikel delen:
Samengaan

Insight Venture Partners heeft Unitrends overgenomen, een leverancier van online backup- en disaster recovery-oplossingen uit in Burlington, Massachusetts (Verenigde Staten). De investeerder voegt Unitrends toe aan Kaseya, leverancier van it-systeembeheersoftware. Beide bedrijven werkten al samen via een oem-overeenkomst. Kaseya en Unitrends blijven onder hun eigen naam actief in de markt.

Kaseya biedt op de markt de toepassing Unified Backup. Daarin is technologie van Unitrends opgenomen. Doordat Unitrends nu ook onderdeel is geworden van Insight Venture Partners verwacht Kaseya aan een bredere groep klanten een completere end-to-end-beheeroplossing op it-vlak te kunnen bieden. Dit is inclusief monitoring en management op afstand, endpoint-beheer, netwerkmonitoring en -beheer, professional services automation (psa), it-servicedesk, beveiliging en back-up en disaster recovery.

Het bedrijf richt zich op it-afdelingen, met name binnen middelgrote bedrijven, en it-bedrijven met beheerdiensten. Daarbij maakt Kaseya, waarvan het hoofdkantoor in Dublin staat, gebruik van een verkooppartnerkanaal.

Hoewel de acquisitie is aangekondigd als een fusie blijven beide bedrijven onder eigen naam opereren. Unitrends houdt zijn eigen distributie- en kanaalpartners voor de levering van zijn producten en maakt daarnaast voor op de klanten van Kaseya toegesneden oplossingen. Volgens een woordvoerder heeft de fusie voornamelijk te maken met alles achter de schermen: de r&d wordt samengevoegd, net als een aantal teams, bedrijfsmiddelen en de product roadmap van beide organisaties. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-03T15:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.