ICT Group dankt omzetgroei aan overnames

Dit artikel delen:
Investering

De Nederlandse ICT Group zag in het eerste half jaar van 2018 zijn omzet met 20 procent toenemen tot 60,9 miljoen euro. Hiervan komt 5 procent door organische groei, met name in de sectoren automotive en water & infrastructuur. De overige groei komt voornamelijk door overnames. Aan het eind van de streep noteert de ICT Group een winst van 5,7 miljoen euro (+120 procent). De organisatie moest wel tweehonderdduizend euro betalen voor de opstart van een Belgisch kantoor in Aartselaar.

ICT Group focust zich op de thema’s Smarter Industries, Smarter Cities en Smarter Health. Het genereert 37,7 miljoen euro uit de industrietak (+9 procent), gevolgd door 15,5 miljoen euro op het gebied van slimme steden. Daarmee realiseert het een groei van 69 procent (7,9 miljoen in het eerste half jaar van 2017). Deze groei komt voornamelijk door de overnames van Nedmobiel en Intraffic. Organisch groeide de tak namelijk met 17 procent.

Tot slot ziet het de omzet in de zorg-tak dalen tot ruim vier miljoen euro. Dit schrijft de organisatie toe aan een vertraagde levering van hartmonitoren en een lagere productiviteit. De resteren 3,5 miljoen euro omzet wordt uit overige zaken gegenereerd.

België

Uiteindelijk realiseert het bedrijf een netto winst van 5,7 miljoen euro. Het zegt dat bijvoorbeeld zijn personeelskosten in dit half jaar sterk is toegenomen tot 37,4 miljoen euro. Dat komt door de toename in het aantal medewerkers en salarisverhogingen. Ook namen de bedrijfskosten fors toe van 8,9 miljoen euro (eerste halfjaar 2017) tot 12,1 miljoen euro. Dit komt door de overnames, de investering in (de educatie van) het personeel, nieuwe partnerschappen en de viering van het veertigjarige jubileum.

Daarnaast heeft het ook tweehonderdduizend euro geïnvesteerd in de start van de Belgische dochter: ICT Belgium. In dat land beschikt het inmiddels over twee kantoren, te weten in Aartselaar en Bellegem. Het kantoor in Aartselaar werd in november 2017 geopend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-22T11:49:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.