Atlassian koopt it-incidenten-expert Opsgenie

Overname wordt onderdeel van nieuw product: Jira Ops

Dit artikel delen:
Storing

#Atlassian investeert in it-incidentbeheer via overname #Opsgenie en lancering nieuw product: Jira Ops. Aankondiging op #AtlassianSummit. #Computable

Atlassian, de Australische leverancier van tools voor it-technici om samen te werken en informatie te delen, neemt Opsgenie over voor een onbekend bedrag. Dit Amerikaans bedrijf biedt software waarmee it-afdelingen worden gealarmeerd over it-incidenten. Tegelijk met de overname kondigt Atlassian een nieuw product aan: Jira Ops, een breder platform voor incidentbeheer en -afhandeling. Opsgenie wordt onderdeel van Jira Ops.

Scott Farquhar, mededirecteur en -oprichter van Atlassian, maakte het nieuws vanochtend bekend op de Summit 2018 in Barcelona. Volgens Farguhar had zijn bedrijf al een tool voor incidentcommunicatie - Atlassian Statuspage - maar noopt de toenemende druk op it-afdelingen om storingen sneller af te handelen, tot een breder ondersteunende oplossing om storingen op te vangen en af te handelen. Ook speelt daarbij mee dat er in het geval van een storing steeds nauwer moet worden samengewerkt tussen it-, software- en businessteams.

Jira Ops is onderdeel van het servicedeskplatform Jira van Atlassian. Met de overname van Opsgenie, waar Atlassian al mee samenwerkte, is de incidentcommunicatie afgedekt. Opsgenie biedt alarmering (alerting) en escalatietools. De komende weken wordt Opsgenie geïntegreerd met Jira Ops. Het nieuwe product Jira Ops kan vanaf vandaag worden uitgetest.

Novell

Opsgenie (175 man) zegt zo'n drieduizend klanten te bedienen, waaronder Air Canada, The Washington Post en Dynatrace. Ook Berkay Mollamustafaoğlu, directeur en medeoprichter van Opsgenie, was aanwezig tijdens de Atlassian Summit2018. Hij lichtte toe al geruime tijd actief te zijn in het werkveld van it-operations, begonnen als beheerder van Novell-servers. Het viel hem op dat hoewel it-technologie de laatste jaren zich ontwikkelde, dit niet gold voor de software voor incidentbeheer. 'Dit, terwijl de druk op it-afdelingen om it-incidenten snel op te lossen, alleen maar groter wordt. It wordt steeds bedrijfskritischer; it-afdelingen zijn zich hiervan bewust. Zij zijn minder kosten- en escalatiegericht en meer servicegericht bij het afhandelen van incidenten.'

Mollamustafaoğlu startte daarom in 2012 het bedrijf Opsgenie om incident-responsesoftware te leveren waarmee it-afdelingen sneller storingen kunnen afhandelen. Bijvoorbeeld middels een alertflow bij te houden in een single repository in combinatie met routing rules, escalaties en oproepschema's. En door berichten af te leveren via diverse kanalen (tekstberichten, telefoontjes, mobile push up). Op deze manier kunnen medewerkers cruciale berichten niet missen, aldus de medeoprichter van het bedrijf uit Boston.

Commandocenter

De Opsgenie-functionaliteit is een van de onderdelen van Jira Ops. Volgens Atlassian moet dit nieuwe product worden gezien als een 'incident-commandocenter, die de verantwoordelijke teams een centrale plaats geven om gedurende een groot incident hun werk te kunnen coördineren.' Naast de Opsgenie-functionaliteit bestaat Jira Ops onder andere uit de Atlassian Statuspage, een realtime chat-mogelijk in Slack voor diagnostisering, overleg en het creëren van een tijdlijn, en klantenservice via Jira Service Desk en Zendesk om te reageren op de e-mails en telefoontjes die naar aanleiding van het it-incident binnenkomen. Daarnaast bieden de onderdelen Confluence en Jira Software functionaliteit voor zogeheten post mortem-activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-04T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.