Eén op acht pc's draait nog op Windows 7

Dit artikel delen:

Vanaf dinsdag 14 januari levert Microsoft geen veiligheidsupdates meer voor zijn besturingssysteem Windows 7. Al draait in ons land nog één pc op acht op Windows 7. Ook XP blijkt nog danig in gebruik.

Het was 2009, dus meer dan tien jaar geleden, dat Microsoft Windows 7 lanceerde. Het werd een populair besturingssysteem. Maar vanaf morgen is de officiële dienst dus voorbij, vermits het bedrijf dan ophoudt met de veiligheidsupdates voor Windows 7.

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) raadt alvast gebruikers en bedrijven met een verouderde versie van Windows om te upgraden. Zo gebruikt nog ongeveer een vijfde van de Belgische gebruikers zo’n verouderde versie van Windows, blijkt uit cijfers van StatCounter.

XP is overlever

Bijna dertien procent heeft nog een computer met Windows 7, dat is zowat één pc op acht. Al werken nog veel met Windows 8, 8.1, Vista of XP. Vooral het gebruik (toch nog altijd ruim 1 procent) van XP is opvallend. XP werd ruim achttien jaar geleden geïntroduceerd.

Al die verouderde Windows-versies vormen volgens het CCB een uitgelezen doelwit voor cybercriminaliteit, vermits de grote meerderheid van alle malware-infecties op oudere Windowssystemen zouden plaatsvinden.

Marktaandeel in België

Windows 10

79,9%

Windows 8.1

4,7%

Windows 8

1,1%

Windows 7

12,8%

Windows Vista

0,5%

Windows XP

1,1%

Bron: StatCounter

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-13T09:22:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.