Duurzaamheidsprimeur voor servers HPE

Dit artikel delen:

Hewlett Packard Enterprise (HPE) is het eerste merk waarvan de servers voldoen aan de strenge criteria van TCO Certified voor datacenterproducten. Het gaat om een wereldwijde, toonaangevende duurzaamheidscertificering voor it-producten.

Met milieutechnische en sociale criteria omvat TCO Certified de volledige levenscyclus van het product, inclusief de verantwoordelijkheid van de toeleveringsketen, het gebruik van veilige stoffen voor de vervaardiging en de bevordering van de circulaire economie. Met deze levenscyclusbenadering komen  meer circulaire producten beschikbaar voor inkopers.

Organisaties eisen in toenemende mate it-producten met een hoge duurzaamheid. Voor de meeste inkopers is het lastig om te controleren of de duurzaamheidsclaims van de it-merken voor hun producten helemaal kloppen. Met TCO Certified is onafhankelijke verificatie niet optioneel, maar altijd inbegrepen. De naleving van alle criteria wordt tijdens de gehele geldigheidsduur van het certificaat onafhankelijk geverifieerd. Dit geeft consumenten en professionele inkopers de beschikking over nauwkeurige en vergelijkbare informatie.

'Producttesten in onafhankelijke laboratoria en fabrieksinspecties door onafhankelijke auditors zijn cruciaal', stelt Sören Enholm, ceo van TCO Development, de organisatie achter TCO Certified.

Via de Product Finder kan een ieder zoeken naar gecertificeerde producten en gegevens raadplegen betreffende duurzame prestaties. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-20T11:24:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.