Digicert kiest voor Windows zonder wachtwoord

Dit artikel delen:

Aanbieder van digitale authenticatiediensten, Digicert, komt met een nieuw certificaat voor het inloggen zonder wachtwoorden in Windows-omgevingen. Gebruikers kunnen via biometrische authenticatie of een cijfercombinatie hun apparaat verbinden met een bedrijfsnetwerk.

Het gaat om geautomatiseerde workflows en certificaatuitgifte voor Windows Hello voor Bedrijven (WHvB). Dit is een Microsoft-oplossing voor het wachtwoordloos aanmelden op pc's en mobiele apparaten en maakt gebruik van meervoudige authenticatie zoals biometrie en pincodes.

Digicert levert de zogenoemde pki (public key infrastructure)-toepassing  voor het inloggen zonder wachtwoord. Dat nieuwe systeem voor de uitgifte en het beheer van digitale certificaten is ontwikkeld voor apparaten in een hybride Azure AD-omgeving. Het sluit bovendien aan op bestaande platformen voor certificatenbeheer, belooft Digicert.

‘Wachtwoordloze authenticatie is sterk in opkomst doordat bedrijven de beveiliging op het punt van toegang moeten verbeteren, maar het de gebruiker tegelijkertijd makkelijk willen maken. De behoefte hieraan neemt toe doordat bedrijven steeds vaker overstappen op zero-trust-beveiliging van hun netwerken, waardoor authenticatie moet plaatsvinden op ieder toegangspunt’, aldus de leverancier. 

Voorwaarts

Volgens de aanbieder is hun certificaat een ‘belangrijke stap voorwaarts’ op het gebied van wachtwoordloze authenticatie voor Windows-omgevingen. ‘We zijn de eerste openbaar vertrouwde certificeringsinstantie die het gebruik van WHvB integreert in ons beheerde pki-platform', stelt Brian Trzupek, hoofdverantwoordelijke voor de producten van het bedrijf. ‘Daarmee bieden we geautomatiseerde workflows en centraal levenscyclusbeheer van certificaten voor de verificatie van identiteit en beveiliging van toegang.'

Automatisering op basis van WHvB-certificaten is vanaf deze maand beschikbaar op het Digicert PKI Platform. In het eerste kwartaal van 2022 worden de mogelijkheden verder uitgebreid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-09T11:11:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.