Tevredenheid over outsourcingsdeals daalt

Dit artikel delen:

De tevredenheid bij de Belgische bedrijven over hun outsourcingscontracten daalt met twee procent tot 73 procent. Dat blijkt uit de recente studie van Whitelane Research dat ruim 650 outsourcingsdeals natrok bij meer dan 260 Belgische bedrijven. ‘Exceptional performers’ in de algemene tevredenheidsranking zijn Computacenter, Hexaware, TCS, GTT en Cegeka.

Het gaat in totaal om 34 leveranciers met contracten van minstens één miljoen euro. Zij moeten tevens minimum acht contracten kunnen voorleggen om mee te dingen in de studie. Nieuwkomers zijn Orange Cyberdefence, Ordina en PwC. Wie erop vooruitging in de tevredenheidsstudie zijn Kyndryl (8 procent), Inetum-RealDolmen (6 procent) en Proximus (5 procent).

Een derde van de bedrijven geeft aan dat ze meer willen outsourcen maar een groeiend aantal (van 6 naar 14 procent) wil opnieuw meer gaan insourcen, aldus Whitelane. Ze zijn immers bezorgd dat de outsourcingsspeler meer van hun business processen zal afweten dan henzelf. Ook het behoud van het ‘intellectual property’ staat hoog aangeschreven. Het terug binnenhalen van de diensten zou ook financieel aantrekkelijker zijn dan het uit te besteden. Nogal wat bedrijven zouden anderzijds ook meer willen outsourcen in Europa dan naar Indië dat met een groot verloop van werknemers kampt.   

Opvallend ook, als het gaat om het outsourcen van digitale transformatie, verwacht je Deloitte of Accenture boven in de top, maar die behoren zelfs niet tot de ‘strong performers’ en staan pas op plaats zeven en acht op de in totaal veertien leveranciers. Capgemini is hier de enige ‘exceptional performer’. Hexaware is de nummer één op het vlak van applicaties, Computacenter op het vlak van workplace services en Cegeka is dan weer de topper op het van security en infrastructuur hosting. GTT is dan weer voor het tweede jaar op rij de beste operator voor netwerk- en telecomdiensten.

Whitelane Research

Algemene tevredenheidsranking outsourcing in België:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-02T12:46:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.