Datacenter Nedzone verdubbelt capaciteit

Dit artikel delen:

Artist's impression van uitbreiding datacenter Nedzone

Groeide datacenter Nedzone in tien jaar tijd al uit tot één van de grootste datacenters van Zuidwest-Nederland, het bedrijf kondigt nu aan dat het de capaciteit gaat verdubbelen.

Op de bestaande locatie – industrieterrein Reinierpolder II in Steenbergen – realiseert Nedzone een forse uitbreiding die het mogelijk maakt de datavloercapaciteit te verdubbelen naar 2.200 m2. Hiermee belandt Nedzone in het rijtje met de grotere regionale datacenters.

Tweede locatie buiten Steenbergen

Qua capaciteit zit Nedzone op de huidige locatie aan zijn max. Nedzone-directeur Arco van Bezooijen legt uit dat Steenbergen na de verbouwing vol zit. ‘Op onze huidige locatie kunnen we met de uitbreiding precies genoeg transport voor energie geleverd krijgen door netwerkbeheerder Enexis. Om die reden denken wij na over het realiseren van een tweede locatie buiten Steenbergen. Dat is ook prettig voor klanten die hun data op twee locaties willen spreiden. Eerst staat echter de uitbreiding in Steenbergen op het programma. Daarmee wordt binnen enkele weken een start gemaakt.’

Gevraagd naar de verklaring voor de groei van zijn bedrijf merkt Van Bezooijen op dat hoofdoorzaak daarvan in de behoefte van zijn klanten ligt. ‘De noodzaak tot veilige dataopslag plaatst bedrijven en organisaties voor grote investeringen. Niet alleen in servers, maar meer nog in beveiliging. Colocatie naar een datacenter blijkt de meest kostenefficiënte oplossing, waarbij optimale veiligheid wordt gegarandeerd. Waar een decennium geleden de stap naar de randstad een logische was, is dat sinds de oprichting van Nedzone – vooral voor bedrijven in het zuiden van Nederland – beslist niet meer het geval.’

Een van de sterke punten van Nedzone is dat het ondanks de toegenomen verkeersdrukte goed bereikbaar is. Door de komst van de A4, die direct langs Steenbergen loopt, is dit punt versterkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-13T17:03:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.