Ordina en Wherescape sluiten big data-pact

Dit artikel delen:
Big Data

Ict-dienstverlener Ordina en leverancier van automatiseringssoftware voor data-infrastructuren Wherescape hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend rondom etl-diensten en de automatisering van datawarehouses. Ze spelen in op de groeiende vraag naar automatisering en beheer van data-infrastructuren en de toenemende vraag naar big data-analyse.

Ordina ziet bij klanten in de Benelux de vraag naar etl-klussen (extraction, transformation and load) en datawarehouse automation flink groeien. De dienstverlener licht in een persbericht toe: ‘We krijgen al jaren steeds meer verzoeken voor etl-werkzaamheden. Ook ervaren we dat er door de toenemende hoeveelheid beschikbare data en de groeiende vraag naar data steeds meer behoefte is aan structuur en overzicht.’

Wherescape moet de ict-dienstverlener helpen om datawarehouses, data vaults en datamarts snel, eenvoudig en efficiënt te automatiseren. De dienstverlener kan helpen om de introductie van nieuwe producten en diensten te verkorten, kosten terug te dringen en de kwaliteit van de data te verbeteren.  

Data Vault Express

Na uitgebreide tests heeft Ordina voor de oplossingen van Wherescape gekozen. ‘Met Wherescape 3D kunnen organisaties bijvoorbeeld hun data-infrastructuren eenvoudig vormgeven, visualiseren en plannen. Wherescape Red versnelt de ontwikkeling, uitrol en processen van data-infrastructuur projecten en Wherescape Data Vault Express stelt organisaties in staat om de data lifecycle te automatiseren en ontwikkelprocessen te versnellen’, licht de dienstverlener toe. Wherescape profiteert op zijn beurt van het grote klantnetwerk van Ordina, dat één van de grootste ict-dienstverleners in de Benelux is.

Vodafone

Eén van de grootste klanten van Wherescape is Vodafone Nederland. Dat bedrijf maakt voor het genereren van Data Vault 2.0-modellen voor zijn Teradata datawarehouse gebruik van de ontwikkelomgeving en beheer-platform Wherescape Red.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-30T10:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.