Premera sluit big data-contract met Intersystems

Dit artikel delen:

Intersystems heeft de samenwerking verdiept met Premera Blue Cross, een Amerikaanse organisatie, gericht op zorgverlening zonder winstoogmerk. De Amerikaanse automatiseerder biedt een big data-oplossing waarmee de Premera-instellingen klinische data kunnen combineren met informatie uit elektronische patiëntendossiers en hun declaratiegegevens.

De samenwerking tussen Premera en Intersystems stamt uit 2017, toen op basis van het zorgsoftwareplatform Healthshare de uitwisseling van zorgdata in Alaska startte met de gegevens van 150.000 patiënten. Middels dit platform kunnen behandelaars data vergaren, delen, analyseren en op basis daarvan handelen. Ziekenhuizen, nationale instellingen die zorgnetwerken exploiteren, fabrikanten van medische apparaten en medische labo’s behoren tot Intersystems' klantenbestand.

Daarna besloot Premera de dienstverlening uit te breiden naar de aangesloten leden in twaalf andere staten. Inmiddels ontvangt de organisatie informatie over opnames en spoedbehandelingen van elf gecontracteerde instanties in de Verenigde Staten, die gezamenlijk meer dan vierhonderd verschillende elektronische patiëntendossiers (epd's) beheren.

Premera wil de software van Intersystems nu ook gebruiken om de klinische data uit de verschillende systemen voor de uitwisseling van zorginformatie te combineren met de elektronische patiëntendossiers van de eigen instellingen, alsmede met de declaratiegegevens van de bij Premera Blue Cross aangesloten leden. De zorgverleningsorganisatie verwacht daardoor effectiever de operationele risico’s in kaart te krijgen om uiteindelijk betere zorg te verlenen.

'We zitten nog maar op het topje van de ijsberg als het gaat om het benutten van het big data-potentieel voor van de gezondheidszorg.', aldus Colt Courtright, manager corporate data en analyse bij Premera.

Epic en LSP

Intersystems heeft een sterke positie als automatiseerder in de Amerikaanse gezondheidszorg. Het bedrijf werkt nauw samen met Epic, leverancier van epd-software die ook in Nederland actief is. Ook Intersystems is actief op de Nederlandse markt; onder meer als technologiepartner van het Landelijke Schakelpunt (LSP) voor het uitwisselen van zorggegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-21T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.