Opnieuw verschuivingen aan top NGData

Dit artikel delen:
Ontslag afscheid opstappen

Bij de Gentse big-dataspecialist NGData krijgt coo en medeoprichter Frank Hamerlinck de rol van externe adviseur. Vice-president HR Bart De Neve heeft het bedrijf in onderling overleg verlaten. Daarmee is een groot deel van het ‘oude’ management van het bedrijf vervangen.

Frank Hamerlinck was een van de oudgedienden van NGData; hij richtte de onderneming in 2012 op samen met de voormalige ceo Luc Burgelman. Burgelman werd eind vorig jaar echter de deur gewezen, na tegenvallende resultaten en enkele mislukte overnames. Zijn rol werd toen ingenomen door de Amerikaan Doug Gross.

'Als een nieuwe ceo zijn intrek neemt, is het gebruikelijk dat hij een paar sleutelmensen meebrengt', zegt Frank Hamerlinck. 'Dat was nu ook het geval. Ik blijf echter aan NGData verbonden als extern adviseur en blijf ook aandeelhouder van het bedrijf.'

Even voor nieuwjaar kwam NGData in zwaar weer terecht en trok investeerder (en lid van de raad van bestuur) Jurgen Ingels de touwtjes naar zich toe. Niet alleen Burgelman moest het schip verlaten, dat lot viel ook Wim Driessens (vicepresident Business Development), Jan de Moortel (vp Product), cto Steven Noels en general manager EMEA Bart Crommelinck te beurt. Eerder stapte Joe Pilkerton, vp Americas op. Didier van der Coelden, voormalig NGData-cfo, laat weten dat hij het bedrijf vrijwillig heeft verlaten. 

'Die periode zijn we achter ons aan het laten', zegt Hamerlinck. 'De financiële resultaten zijn verbeterd en liggen weer op schema. Onze focus is nu om de volgende versie van onze software klaar te stomen, van versie drie naar versie vier. Die sterk uitgebreid worden qua functionaliteit en zal zich nog meer expliciet op marketeers richten en op customer experience agents bij banken en retailers, onze klassieke markten. Tegen de zomer moet hij uitkomen, we zijn hem nu aan onze klanten aan het pitchen.' 

NGData ontwikkelt een tool die op basis van big data unieke klantenprofielen aanmaakt. Op die manier zijn die klanten individueel te benaderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-20T09:01:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.