HPE komt met analytische opspoorsoftware

Hewlett Packard Enterprise (HPE) brengt nieuwe intelligente beveiligingssoftware op de markt onder de naam HPE Investigative Analytics. Deze software biedt aan instellingen in de financiële sector en andere gereguleerde branches de mogelijkheid om risicovolle gebeurtenissen proactief op te sporen, te analyseren en daardoor zelfs te voorkomen.

Volgens HPE kan de Investigative Analytics-software bij financiële instellingen en andere bedrijven en instanties die veel met regelgeving te maken hebben frauduleus en afwijkend gedrag identificeren en stoppen. De oplossing combineert HPE-software voor archiveren, compliance en machine learning. Zo worden automatisch patronen en onregelmatigheden ontdekt in gestructureerde en ongestructureerde data. Organisaties kunnen hierdoor fout gedrag aanpakken voordat het een probleem wordt. De automatiseerder beweert dat bestaande gerenommeerde analytische software tot nu toe niet in staat is gebleken dit soort verschillende datatypen te begrijpen en er onregelmatigheden in te herkennen.

Drempel

De nieuwe software van HPE helpt bedrijven en instanties met het nakomen van de steeds strenger wordende wet- en regelgeving en compliancy-eisen die door toezichthouders worden gesteld. De alsmaar toenemende hoeveelheid bedrijfsdata in combinatie met een toename van de boetes en sancties, zorgen voor een steeds hogere risicodrempel.

Organisaties kunnen die drempel niet langer negeren. Dat geldt vooral in de sterk gereguleerde sectoren, zegt Laura DuBois, 'group vice president, Enterprise Storage, Servers & Infrastructure Software bij IDC. 'Een software-oplossing zoals die van Hewlett Packard Enterprise, geeft inzicht in zowel gestructureerde als ongestructureerde data. De oplossing stopt niet bij het analyseren van risico’s, maar onderneemt ook actie om de risico’s in te perken. Dit wordt in hoog tempo dé standaard van de industrie.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T11:19:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.