Intersystems en Pulse Infoframe sluiten zorgpact

Intersystems, de Amerikaanse leverancier van datagedreven ict-oplossingen voor de gezondheidszorg, is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Pulse Infoframe. Dit Canadese bedrijf levert systemen voor het samenbrengen van een patiëntenregistratie met informatie uit klinisch onderzoek of bevolkingsonderzoek. Door elkaars technologie te combineren zijn artsen en onderzoekers in staat vanuit een gemeenschappelijk platform data, gegenereerd in klinisch onderzoek, via een veilige, internet- gebaseerde applicatie op te vragen, te modelleren, te delen en te archiveren.

Puls Infoframe levert Healthie, een business intelligence (bi-)-oplossing voor ziekenhuizen waarmee medische specialisten via zelfconfigurerende netwerken contact met elkaar hebben. Het betreft een cloudgebaseerde oplossing die gemaakt is door artsen voor artsen. Het bi-platform accepteert en aggregeert data, afkomstig van zowel mobiele als vaste apparaten.

Het Intersystems HealthShare platform zorgt ervoor dat Healthie interacteert met een brede reeks informatiesystemen in de zorgsector, ongeacht hun geografische oorsprong. Daarmee zorgt het integratieplatform ervoor dat data-extracties met geanonimiseerde gegevens uit patiëntenbestanden en data uit de onderzoeksgemeenschap zich direct laten analyseren.

Intersystems is ook in de Benelux actief met diverse ict-oplossingen voor de zorg. Het bedrijf is onder andere actief met een big data-oplossing voor het razendsnel analyseren van een aanzienlijke hoeveelheid ongestructureerde data bij het Universitair Ziekenhuis van Brussel. De bedoeling is ook de samenwerking met Puls Infoframe in deze regio in te zetten.

Voorbeelden

Zo is bijvoorbeeld met de Pulse Infoframe-oplossing het eerste Noord-Amerikaanse register voor melanomen gecreëerd dat in twaalf kankercentra wordt geraadpleegd. Een ander voorbeeld van de toepassing van het Pulse-platform is het gebruik ervan bij het Jefferson universiteitsziekenhuis in Philadelphia. Daar is een project in gang gezet voor het ontwikkelen van online mobiele zorgvoorzieningen voor de verbetering van de gezondheidszorg voor meer dan honderdduizend vakbondsleden in Philadelphia.

Aan de vakbondsleden zal een app worden verstrekt zodat ze via hun mobiele telefoon mogelijke risico’s voor hart- en vaatziekten kunnen detecteren. De daarmee gegenereerde, geanonimiseerde informatie laat zich vervolgens gebruiken door artsen bij onderzoeken naar de gezondheid bij specifieke beroepsgroepen. De vakbondsleden zelf kunnen in het geval zij een verhoogd risico waarnemen, direct contact opnemen met een arts. Deelnemers kunnen via een opt-in aanvullende assistentie krijgen of meer informatie opvragen. Cardiologen kunnen het Pulse-platform gebruiken om data te distribueren of te ontsluiten en die te combineren met de voorhanden resultaten van bevolkingsonderzoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T11:47:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.