M-App brengt Leuvens woon-werkverkeer in kaart

file

In Leuven is de M-app geïntroduceerd. Deze applicatie analyseert het woon-werkverkeer van werknemers. Dit met het doel om tot een beter mobiliteitsbeleid te komen. De M-app is een initiatief van de stad Leuven, Voka Vlaams-Brabant, Ugent, Mobiel 2, Interleuven en de gemeenten Bierbeek en Haasrode.

De M-app registreert het verplaatsingsgedrag van de gebruiker en geeft advies voor frequente bestemmingen. Op de achtergrond worden anonieme data verzameld om inzicht te krijgen in de manier waarop verschillende types van mobiliteitsgebruikers zich naar het bedrijventerrein begeven.

De app verzamelt data met een drieledig doel. De toepassing wil gebruikers alternatieven aanbieden voor hun verplaatsingen: andere vervoersmiddelen, tijdstippen en routes. Voorts moet de app bedrijven input geven voor hun mobiliteitsplannen. En ten derde moet de toepassing overheden data verschaffen om hun beleid vorm te geven en te onderbouwen.

De drie doelgroepen krijgen individueel reisadvies om te voet, met de fiets, het openbaar vervoer, een (deel)wagen of een combinatie op hun bestemming te geraken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-04T09:10:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.