Advocatenkantoor pioniert met big data

Big Data

Het Antwerpse advocatenkantoor Tuerlinckx Fiscale Advocaten en softwarebedrijf Knowliah werken samen. Met een systeem van slimme text mining hopen ze hun ‘big data’ te activeren. Het advocatenkantoor pioniert hiermee naar eigen zeggen in de sector.

Het advocatenkantoor, dat sinds zijn oprichting een renommée heeft opgebouwd als experten in fiscaal-  en vennootschapsrecht, beschikt over veel data. Dit in de vorm van procesverslagen, white papers, nota’s en professionele e-mailcorrespondenties. Om deze kennis te structureren en efficiënter te ontsluiten, heeft Tuerlinckx Fiscale Advocaten in Knowliah een technologiepartner gevonden die dankzij text mining de aanwezige big data activeert.

Knowliah classificeert alle informatie binnen het advocatenkantoor en plaatst deze in een context. Dat maakt snelle zoekopdracht mogelijk. Aan de basis ligt een systeem van trefwoorden die als metagegevens aan alle informatie worden gekoppeld. Dankzij text mining kan de gebruiker gericht simultaan zoeken in bronnen en de gevonden data in one single view analyseren. De tijdswinst en het gebruiksgemak waarmee de relevante bronnen worden ontsloten, zijn volgens het advocatenkantoor de voordelen.

Daarnaast kan Tuerlinckx Fiscale Advocaten voortaan het intrinsieke potentieel van de beschikbare informatie beter benutten. 'We zijn er van overtuigd dat het proactief hergebruik van big data ook in de advocatuur een competitief voordeel biedt', vertelt mr. Jan Tuerlinckx, vennoot van het advocatenkantoor. 'Met één click hebben we toegang tot grote hoeveelheden teksten tegelijk en leggen we over de vele dossiers heen kruisverbanden wat kan tot leiden tot nieuwe inzichten waarmee we het cliënteel nog beter kunnen ondersteunen in hun zaak.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-14T11:01:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.