Unit4 koopt Duitse BI-leverancier Prevero

Deal handen schudden overname

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 neemt Prevero, een Duitse aanbieder van business intelligence-oplossingen, over. Prevero richt zich op data-analyse die moet bijdragen aan betere bedrijfsprestaties en verbetering van de financiële resultaten. Door de overname krijgt Unit4 de beschikking over vierduizend klanten verspreid over dertig landen.

De software van Prevero bestaat onder meer uit functionaliteiten voor predictive analytics, simulaties, informatie via in-memory technologie, bedrijfsbrede samenwerking, planning en branchespecifieke stuurinformatie voor managers.

Het hoofdkantoor van Prevero is gevestigd in München. Klanten zijn onder meer Audi, BMW, Endemol, Konika-Minolta, Mercedes en Swisscom. Unit4 gaat de software van Prevero integreren in oplossingen voor professionele dienstverleners en onderwijsinstellingen. De oplossingen van Prevero blijven ook los verkrijgbaar. De activiteiten worden ondergebracht in Unit4’s People Platform.

Managing director bij Unit4 Benelux, Martien Merks: 'Veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe omzetstromen en service-modellen. Ze hebben vaak behoefte aan een efficiëntere manier van werken en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Software helpt bij het krijgen van inzicht in financiën en planning.'

Eenvoudige voorspellingen

Volgens medeoprichter en ceo van Prevero, Alexander Springer, zijn dienstverlenende organisaties meer dan ooit op zoek naar manieren om hun prestaties te optimaliseren en de financiële planning, budgettering en voorspellingen te vereenvoudigen. 'Ook is er behoefte om deze inzichten te delen in alle onderdelen van de organisatie.' Hij verwacht dat zijn bedrijf zich als onderdeel van Unit4 sterker wereldwijd kan profileren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-11T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.