Teradata versterkt adviestak via overname

De Amerikaanse leverancier van toepassingen voor big data-analyse, Teradata, neemt Big Data Partnership Consultancy uit Groot-Brittannië over. Door die overname versterkt Teradata zijn adviestak. Big Data Partnership wordt onderdeel van Teradata's Think Big consultancy-praktijk. Met die toevoeging willen de Amerikanen de internationale uitbreiding van adviesdiensten voor big data-diensten en open source-technologie versnellen.

De experts van het in 2012 opgerichte Big Data Partnership hebben kennis van Apache Hadoop, Apache Spark, NoSQL en zoektechnologieën. Ook beschikt het bedrijf over een divisie voor trainingen. Ze helpen klanten bijvoorbeeld hoe ze met data-science en de inzet van de analysetools voor big data meer informatie uit gegevens kunnen halen en de bedrijfsvoering kunnen verbeteren.

Het team van Big Data Partnership bestaat uit big data-architecten, engineers, data-scientists en gecertificeerde trainers die werken bij klanten of vanuit het kantoor in Londen.

Volgens Teradata vormen de activiteiten van Big Data Partnership een toevoeging voor de consultancy-capaciteiten die bestaan uit strategisch advies, platform neutrale opties en Agile implementatie-diensten voor big data-analyse. Teradata richt zich op oplossingen die on-premise en in de cloud worden ingezet. 'De initiële focus zal liggen op het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, Zwitserland en China', licht de koper toe.

Petabyte

Volgens Teradata vormen big data analytics-diensten een snelgroeiende markt, die in 2015 op een waarde van veertig miljard dollar werd geschat. 'Data vanuit internet of things-sensoren en informatiestromen van consumententechnologieën zorgen voor groei en vergroten de vraag naar verschillende vormen van analytics, nieuwe data-infrastructuren en businessmodellen.'

Het stelt dat bedrijven naarstig op zoek zijn naar deskundigen en diensten nu ze geconfronteerd worden met data-schommelingen van petabyte-grootte. 'Sommige bedrijven experimenteren met big data analytics en investeren en testen in diverse data-platforms en technieken, vaak met gemengde tot slechte resultaten', aldus Teradata.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-15T15:07:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.