Managed hosting door True

Teradata neemt StackIQ over

 

Het Amerikaans data- en analysebedrijf Teradata neemt StackIQ over. Dat bedrijf uit San Diego ontwikkelt opensourcesoftware gericht op data-analyse. Daarnaast verzorgt het clusterimplementaties. De partijen maken geen financiële details bekend.

StackIQ, opgericht in 2006, automatiseert en versnelt software-implementaties van cloud- en analysesoftware in grote serverclusters. Dat gebeurt zowel fysiek als in de cloud. Teradata koopt de technologie, het intellectueel eigendom en de ingenieurs van StackIQ. Die StackIQ- medewerkers gaan aan de slag bij de research en development-organisatie van Teradata.

Teradata gaat de StackIQ-software inzetten om de implementatie van de Everywhere-oplossing te vereenvoudigen en te automatiseren, wat resulteert in kortere bouw- en levertijden.

‘Dit maakt het voor klanten mogelijk om Teradata-oplossingen in hybride cloudomgevingen te implementeren, waardoor ze sneller kunnen innoveren en nieuwe analytische applicaties voor hun organisatie kunnen ontwikkelen’, vertelt Teradata-ceo Oliver Ratzesberger.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6071946). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.