Teradata neemt StackIQ over

Het Amerikaans data- en analysebedrijf Teradata neemt StackIQ over. Dat bedrijf uit San Diego ontwikkelt opensourcesoftware gericht op data-analyse. Daarnaast verzorgt het clusterimplementaties. De partijen maken geen financiële details bekend.

StackIQ, opgericht in 2006, automatiseert en versnelt software-implementaties van cloud- en analysesoftware in grote serverclusters. Dat gebeurt zowel fysiek als in de cloud. Teradata koopt de technologie, het intellectueel eigendom en de ingenieurs van StackIQ. Die StackIQ- medewerkers gaan aan de slag bij de research en development-organisatie van Teradata.

Teradata gaat de StackIQ-software inzetten om de implementatie van de Everywhere-oplossing te vereenvoudigen en te automatiseren, wat resulteert in kortere bouw- en levertijden.

‘Dit maakt het voor klanten mogelijk om Teradata-oplossingen in hybride cloudomgevingen te implementeren, waardoor ze sneller kunnen innoveren en nieuwe analytische applicaties voor hun organisatie kunnen ontwikkelen’, vertelt Teradata-ceo Oliver Ratzesberger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-18T11:49:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.