Datageletterdheid-project begint digitaal forum

Accenture, Qlik en Cognizant presenteren ontmoetingsplek waar mensen leren omgaan met data

Het Data Literacy Project, een samenwerkingsverband van onder meer Accenture, Qlik en Cognizant, start een digitaal forum om mensen te leren beter overweg te gaan met data. Het wordt een plek waar geïnteresseerden contact leggen met experts en daarmee ideeën uitwisselen.

Datageletterdheid in volgens de oprichters van het wereldwijde project zelfs onder hoogopgeleiden niet evident. Uit onderzoek zou blijken dat amper een kwart van de beslissers in het bedrijfsleven vertrouwt op hun eigen vaardigheid om data te lezen, analyseren, bediscussiëren en ermee te werken.

Netwerk van experts

"Datageletterdheid is een onmisbare vaardigheid"

Het project heeft dan ook tot doel om mensen te leren beter met data overweg te kunnen. Behalve trainingsmaterialen en assessment tools is er nu dus ook het digitale forum waarmee mensen en organisaties toegang krijgen tot een netwerk van experts. Via het forum kunnen ze antwoorden op hun vragen krijgen, discussies starten, tips en ideeën uitwisselen en zelf een actieve bijdrage leveren.

‘Mensen moeten de integriteit van hun data- en analytics-uitkomsten kunnen vertrouwen’, meldde cto Sanjeev Vohra van Accenture al eerder. ‘Datageletterdheid is dus een onmisbare vaardigheid die ons in staat stelt kritisch naar informatie te kijken voor we cruciale besluiten nemen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-31T16:56:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.