UiPath pikt process miner Processgold op

Rpa-specialist voegt competentie samen met andere aankoop procesdocumentexpert Stepshot

deal handen schudden overeenkomst contract

UiPath, de Amerikaanse leverancier van software voor robotic processing automation (rpa), heeft voor een onbekend bedrag Processgold gekocht. Dit is een Eindhovense aanbieder van process mining-technologie. UiPath verwacht veel van de combinatie van rpa- en process mining-mogelijkheden.

UiPath kondigde het nieuws vandaag aan op Forward III, een wereldwijd congres over rpa. De twee bedrijven kenden elkaar al langer. Eindhoven wordt door de overname van Processgold het vierde wereldwijde ontwikkelcentrum na Roemenië, de Verenigde Staten en India voor UiPath. 

Daniel Dines, UiPaths medeoprichter en algemeen directeur, zegt in een persbericht dat de overname van Processgold een sprong voorwaarts betekent. 'We kunnen door deze combinatie onze klanten in staat stellen hun automatiseringsmogelijkheden verder te ontwikkelen. Dit, door hun bedrijfsprocessen beter te begrijpen en daarin automatiseringskansen te ontdekken waarvan we vervolgens de invloed meten.'

Visualisatie

Processgold biedt een ontwikkel- en gebruiksplatform voor process mining. Er kunnen process intelligence-toepassingen mee worden gebouwd die visualiseren hoe de beste procesprestaties zijn te behalen. Door process mining in de beginfase van een rpa-traject toe te passen, krijgen organisaties scherper in kaart welke bedrijfsprocessen het beste via robotautomatisering te vereenvoudigen en te verbeteren zijn.  

Klanten en partners van Processgold zijn Deloitte, KPMG, EY, Porsche, KPN, Philips, het Leger des Heils, Infineon, Webasto en Aegon.  

TU Eindhoven en Pallas Athena

Processgold International kwam in 2015 voort uit een fusie van Processgold Nederland, Processgold Duitsland en Magnaview. Processgold was een softwareleverancier op het gebied van process mining en business intelligence. Magnaview, een afsplitsing van de TU Eindhoven, bood een softwareplatform voor analytics en monitoring. Het huidige Processgold werkt nog steeds nauw samen met de TU Eindhoven, die ook nog een deel van de aandelen had.

Andere aandeelhouders zijn John Hoogland en Paul Berens, medeoprichters van de in 2011 door Lexmark gekochte bpm-softwareleverancier Pallas Athena. Zij ondersteunden het fusiebedrijf met een investering. Hoogland, die ook mede aan de wieg heeft gestaan van Processgold, nam het initiatief voor de krachtenbundeling met Magnaview. 

UiPath koopt ook Stepshot

UiPath, van oorsprong Roemeens, is een snelgroeiende onderneming die bij verschillende investeerders in 2019 568 miljoen dollar aan groeikapitaal heeft opgehaald en in totaal in de afgelopen jaren al over de één miljard dollar. Er staan nu ruim 2500 mensen op de loonlijst, zestien keer meer dan in 2017. Het bedrijf uit New York claimt veel multinationals te bedienen, waaronder McDonald's, Virgin Media en Google, en grote overheidsorganisaties, zoals de US Navy.

De rpa-specialist kondigde ook de overname aan van Stepshot, een aanbieder van procesdocumentatiesoftware uit Estland. Op basis van beide aankopen introduceert het bedrijf de UiPath Explorer-productgroep om de bedrijfsbrede processen makkelijker in kaart te brengen, te documenteren en te prioriteren, met behulp van wetenschappelijke en visuele analyses.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-15T14:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.