SAS koopt risicobeheerder Kamakura uit Honolulu

Skyline van Honolulu (Hawaï)

SAS, leverancier van business analytics-software, heeft het in Honolulu gevestigde Kamakura Corporation overgenomen. Het particuliere Kamakura biedt software, data en advies om financiële organisaties te helpen bij het beheren van financiële risico's.

De overname betekent een versterking van het portfolio van SAS op het gebied van geïntegreerde risico-oplossingen, met name op het gebied van asset & liability management (alm). De klantenkring van Kamakura bestaat uit banken, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en pensioenfondsen.

Volgens SAS komt de aankoop op het moment dat het optimisme na de pandemie wordt overschaduwd door oorlog, verstoring van de toeleveringsketen en het einde van veel financiële en sociale Covid-19-steunmaatregelen. Stijgende inflatie en angst over een recessie versterken de turbulentie in de markt. Dat vormt weer een aanleiding voor grote en kleine financiële dienstverleners om het liquiditeitsrisico en andere risico's in hun portefeuilles onder de loep te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-04T12:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.