Salesforce steekt geld in dataspecialist Biztory

Biztory heeft een kapitaalinjectie ontvangen van Salesforce Ventures, het investeringsfonds van softwarebedrijf Salesforce. De grootte ervan is niet bekendgemaakt. Met de investering, waarvoor Salesforce een minderheidsbelang krijgt, wil de dataspecialist uit Antwerpen zijn internationalisering versnellen, nieuwe markten openen en nieuwe medewerkers aantrekken. Als eerste staat uitbreiding naar Scandinavië op het verlanglijstje, waarbij Zweden bovenaan staat.

Het in 2015 opgerichte Biztory is een adviesbedrijf dat zich specialiseerde in datastrategieën, van analytics tot datavisualisatie. Daarvoor werkt het in hoofdzaak met het Amerikaanse Tableau Software, waarvan het Gold Partner is. Tableau is sinds medio 2019 onderdeel van crm-softwarehuis Salesforce.

Bij Biztory werken honderd medewerkers in vier landen: naast België (zo'n veertig man) betreft het Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De omzet in 2022 was net geen twintig miljoen euro. Biztory is onderdeel van Spire, de Salesforce-alliantie van De Cronos Groep.  

Op korte termijn wil het bedrijf het personeelsbestand met een kwart uitbreiden naar 130 medewerkers in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 'Op middellange termijn willen we naar driehonderd medewerkers groeien en marktleider worden in Europa', aldus directeur Geoffrey Smolders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-09T12:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.