Exclusive Group koopt distribiteur Fine Tec

Dit artikel delen:
MBO handen samenwerking overname

De Franse Exclusive Group neemt Fine Tec over, een Amerikaanse value-added distributeur van cybersecurity-producten. De overname biedt Exclusive Group naar eigen zeggen versnelde toegang tot de Amerikaanse markt en helpt bij de uitbreiding in deze regio.

Fine Tec, opgericht in 2000, is een value-added distributeur in netwerkbeveiliging en data integrity- en storage-oplossingen. Het claimt een jaaromzet van 230 miljoen euro te behalen.

Met de overname van het bedrijf verwacht Exclusive Group voor het volledige jaar 2017 op een omzet van 1,8 miljard euro uit te komen.

‘Via de overname krijgen we toegang tot vaardigheden, middelen en relaties in de Verenigde Staten. Deze gebruiken wij om wereldwijde deals te ondersteunen en om de groei in Amerika te versnellen,’ aldus Olivier Breittmayer, ceo van de Exclusive Group.

Patrick Huth, vicepresident alliances America bij Exclusive groep, gaat zich bezighouden met nieuwe partner- en leveranciersmogelijkheden. Dat doet hij in samenwerking met het bestaande leidinggevende team van Fine Tec.

Exclusive Group

Exclusive Group, opgericht in 2003, noemt zichzelf een 'value-added services and technologies-groep'. Het bestaat uit de merken Exclusive Networks (cybersecurity), Big Technology (datacenterdiensten), Exclusive Capital (financiering en leasing) en Itec (projectimplementatie en -ondersteuning). De groep heeft ruim vijftig vestigingen en is actief in meer dan honderd landen. Het heeft kantoren in het Nederlandse Son en het Belgische Duffel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-07T11:19:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.