Bringme en Schindler starten samenwerking

Webshop e-commerce bestelling postbezorger pakketje

De Leuvense startup Bringme en liftenbouwer Schindler starten een samenwerking. Zij willen bewoners van wooncomplexen en appartementsgebouwen in de Benelux voorzien van een digitale sleutel. Die geeft bewoners toegang tot het gebouw, ontvangt post en pakketjes en zorgt dat de lift automatisch naar de juiste verdieping gaat. Bringme wil via de samenwerking internationaal groeien.

Bringme levert een zogenaamd Last Inch Operating System (LIOS). Dit maakt het mogelijk om ‘overal en 24/7 iets te ontvangen, verzenden, retourneren, uit te lenen of te delen’. Dit gebeurt via de Bringme Box. Die box is aangesloten op een netwerk en biedt een geautomatiseerde conciërgedienst die voor de bewoners pakketjes ontvangt, aftekent en bewaard.

Via de samenwerking met Schindler worden die boxen geïnstalleerd bij de liften van Schindler. De partijen bieden bewoners daarvoor één digitale sleutel. Deze geeft toegang tot het wooncomplex, de brievenbus, de pakketvakken en brengt de lift naar de juiste verdieping.

Annick Martin, ceo bij Schindler Benelux: ‘Het slimme gekoppelde netwerk dat door de samenwerking ontstaat, verhoogt het comfort én de veiligheid voor alle bewoners. Zij kunnen voor iedere leverancier en bezoeker afzonderlijk bepalen wanneer ze het gebouw in mogen en welke delen van het gebouw dan toegankelijk zijn. Zo moet iemand die een pakketje komt leveren alleen in de hal zijn, terwijl bijvoorbeeld de loodgieter alleen toegang krijgt tot de kelder en de verdieping van het gebouw waar hij een reparatie moet uitvoeren.’

Benelux

De samenwerking is in eerste instantie toegespitst op België, Nederland en Luxemburg. De eerste plek waar de nieuwe gecombineerde technologie uitgerold wordt is de ‘Twist’, een woontoren in het Belgische Leuven.

Bringme wil via de samenwerking internationaal groeien en opschalen, laat ceo Jo Vandebergh weten. ‘Vandaag de dag bedienen we 750 klanten in België, Nederland, Luxemburg en Groot-Brittannië. Het gaat om bedrijven, appartementen, ziekenhuizen en schoolcampussen. Om nóg sneller op te schalen hebben we internationale partners nodig. De samenwerking met Schindler past binnen onze groeistrategie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-23T10:48:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.