PTC zet licenties om in SaaS-model

Slimme auto

PTC, de Amerikaanse leverancier van product lifecycle management-software, gaat autofabrikanten versneld helpen om hun bestaande licenties voor PTC-software om te zetten naar een SaaS-model. Nu het tempo van ontwikkelingen in de markt voor de volgende generatie auto’s ‘ongekende hoogtes’ bereikt, is PTC van mening dat de overstap naar abonnementslicenties autofabrikanten in staat stelt om zich op flexibele wijze aan te passen aan de veranderende bedrijfsbehoeften.

PTC levert Toyota sinds 2002 zijn cad-software Creo 3D en product lifecycle management (plm)-software Windchill voor het optimaliseren van zijn productontwikkelingsproces en productie-efficiëntie en -kwaliteit. De autofabrikant heeft hier op diverse fronten van kunnen profiteren en is één van de eerste gebruikers van de abonnementslicenties na recentelijk een omzettingsovereenkomst met PTC te hebben getekend. PTC gaat samen met Toyota het gebruik van flexibele en aanpasbare abonnementslicenties uitbreiden naar locaties in het buitenland en andere bedrijfsonderdelen. Dit gebeurt in het kader van het ‘Reinventing the Way We Work’-initiatief voor de volledige Toyota Group.

IoT en kunstmatige intelligentie

De Amerikaanse leverancier meent dat bedrijven zich op korte termijn moeten aanpassen aan zowel veranderende waarden en gedrag als aan uitdagende milieuomstandigheden. Tegelijkertijd dienen ze de kansen die het internet of things, kunstmatige intelligentie en andere it-trends te bieden hebben, niet te laten liggen. Een voorbeeld hiervan is het eigen ThingWorx platform dat volgens PTC ‘bedrijven in de auto-industrie toegang biedt tot tools die de systeemintegratie vereenvoudigen en mogelijkheden voor de bewaking van productieapparatuur, preventief onderhoud en augmented reality-toepassingen biedt.’

Partnerprogramma

Eind 2017 werd bekend dat PTC zijn partnerprogramma heeft vernieuwd onder de naam PTC Partner Network. Hiermee richt het programma zich ook nadrukkelijk op het marktpotentieel van Industrial IoT en augmented reality (ar). Partners in de Benelux zijn onder meer GPO, Cadcorner, Savaco, Cadservices, Ad Ultima, Mensys, Indeff en Novotek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-23T11:32:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.