Plat4mation breidt uit naar Duitsland en de VS

De Utrechtse Servicenow-partner Plat4mation maakt een internationaliseringsslag. Het bedrijf opent vandaag zijn eerste Amerikaanse vestiging in Boston. Deze staat onder leiding van Sebastiaan de Vlaam. Ook opende het bedrijf onlangs een Duits kantoor. De in Frankfurt gevestigde locatie staat onder leiding van Matthias Waterkamp. Het bedrijf opende in 2016 al een Belgische vestiging in Mechelen.

‘Voorheen moesten onze consultants invliegen voor advies. Door lokaal aanwezig te zijn, kunnen we inzetten op persoonlijk contact. Daarmee kunnen we onze klanten beter van dienst zijn’, vertelt Elmer de Valk, ceo en medeoprichter van Plat4mation.

Het kantoor in Frankfurt is sinds augustus dit jaar operationeel en staat onder leiding van Matthias Waterkamp. De vestiging moet tegen het eind van 2020 minimaal vijfentwintig consultants in dienst hebben. ‘We richten ons in eerste instantie op de volgende Servicenow-producten: project portfolio management (ppm), devops, facility management en service integration and management (siam)’, vertelt Waterkamp. ‘Daarnaast gaan we aan de slag met de hr- en performance analytics (pa)-diensten.’ De Duitse vestiging richt zich met name op bedrijven actief in de financiële en industriële sector, op autofabrikanten en de gezondheidszorg.

Waterkamp was hiervoor ruim twee jaar algemeen directeur van het voormalige Aspediens in Duitsland. Dat bedrijf is in 2016 is overgenomen door Fruition Partners, een Servicenow-partner en onderdeel van DXC Technology. Daarna heeft hij nog ruim een jaar gewerkt bij DXC Technology als zogeheten practice partner.

Voor de vestiging in het Amerikaanse Boston is Sebastiaan de Vlaam aangetrokken. Hij was de afgelopen zeven jaar actief als zelfstandig ondernemer, onder meer als Servicenow-architect. Hij treedt nu bij Plat4mation in dienst als managing director van de Amerikaanse tak. De directeur wil ook minimaal vijfentwintig consultants voor het eind van 2020 aan het bedrijf binden. ‘We focussen in eerste instantie op de implementatie van alle ServiceNow-applicaties bij klanten en de verkoop en implementatie van Plat4mation’s eigen applicaties’, vertelt hij.

Plat4mation

Plat4mation is een (triple gold) Servicenow-partner op alle drie de gebieden, namelijk voor de verkoop (sales), dienstverlening (services) en productontwikkeling (technology). Daarnaast is het geautoriseerd als trainingspartner. Het bedrijf, opgericht in 2013, beschikt over kantoren in Utrecht en sinds 2016 in het Belgische Mechelen. Het heeft zo’n negentig man in dienst, waarvan de meerderheid in Nederland.

Vorige week maakte het tijdens de Now Summit Amsterdam, de jaarlijkse gebruikersconferentie van Servicenow in Nederland, bekend dat het een zusterbedrijf start: App4mation. Deze tak bouwt, implementeert en beheert bedrijfsapplicaties voor het Servicenow-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-01T08:54:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.