Ingram Micro opent securitycenter in Nederland

Dit artikel delen:

Distributeur Ingram Micro richt twee nieuwe centers of excellence (coe's) voor cybersecurity op in de EMEA-regio. Het gaat om één in Nederland en één in Oost-Europa. Deze centra zijn in de EMEA-regio een uitbreiding op de bestaande faciliteit in Dubai. Vanuit de vestiging van Ingram Micro aan de Papendorpseweg in Utrecht hosten tien tot vijftien medewerkers het centrum voor klanten in West-Europa. Het gaat om ondersteuning voor managed services, het ontwerpen van oplossingen en advies op het gebied van cybersecurity.

Ingram Micro zet flink in op cybersecurity. Het investeert in de opzet van Europese centers of excellence en breidt daarmee haar zijn cybersecurity-activiteiten in Europa, het Midden-Oosten, Turkije en Afrika uit. Het doel is om de groei in deze regio te versnellen en zo zijn positie te versterken, meldt het bedrijf in een persbericht. Hierbij is cyberbeveiliging een van de eerste doelmarkten van Ingram Micro. Details over de financiële omvang van de investering worden niet gedeeld. 

‘Ingram Micro beschikt over cybersecuritydivisies wereldwijd. Vanuit de EMEA-regio werken we nauw samenwerken met deze collega's om best practices te delen, inclusief strategieën om onze partners te helpen eenvoudig uit te breiden naar deze hoogwaardige markt’, aldus Ali Baghdadi, META-directeur (Midden-Oosten, Turkije en Afrika) bij Ingram Micro, wie de cybersecuritytak in de EMEA-regio gaat leiden.

‘We gaan gebruikmaken van onze eigen Ingram Micro Cloud Marketplace, waardoor onze klanten abonnementsgebaseerde beveiligingsservices kunnen verkrijgen en waardoor we tegelijkertijd meer dan drie miljoen actieve abonnees bereikbaar maken voor onze cybersecurity-leveranciers.’

Cisco en Symantec

Ingram Micro was al ongeveer een jaar actief met een center of excellence in Dubai dat gericht is op het Midden-Oosten, Turkije en Afrika en trekt die lijn nu door naar de EMEA-regio.  

Het cybersecurity-team bestaat uit consultants, auditors en trainers met specifieke domeinkennis van  bijvoorbeeld pen-testing, riskmanagement, compliance en privacy, Ze bedienen klanten in verschillende sectoren zoals de financiële  sector , telecom, e-commerce en ict.

Ingram Micro levert onder meer het securityplatform Cisco Umbrella, anti-phising oplossingen van PhishMe en securityoplossingen van Symantec, onder meer Endpoint Protection. x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-14T16:19:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.