Talend zoekt var’s in Nederland en België

Specialist in clouddata-integratie Talend wil binnen anderhalf jaar vijf tot tien Nederlandse en Belgische value added resellers (var's) aan zijn ecosysteem toevoegen.

Talend is ambitieus als het gaat om het partner- en channelprogramma in Nederland en België. Het opbouwen van een sterk ecosysteem van ervaren partners is volgens Talend namelijk essentieel om organisaties goed te kunnen ondersteunen in hun digitale transformatie om meer data-driven te worden. Zo werden onlangs samenwerkingen met it-consultant Fourpoints uit Duivendrecht en  Business & Decision Benelux gesloten.


Ecosysteem

Channelmanager Bouwens geeft aan dat Talend actief op zoek is naar potentiële samenwerkingen. ‘Ik ben zelf in deze rol begonnen op 1 september vorig jaar. We hebben sinds die tijd zo’n vijf partners aan ons ecosysteem toe kunnen voegen, zoals Fourpoints en Business & Decisions.’

Bouwens benadrukt dat hij ook het aantal Belgische partners wil uitbreiden. ‘Zo werken we al een aantal jaar samen met InToData, wat overigens onderdeel is van de Cronos Groep. Zij hebben een hoop relevante technologie en kennis waarmee wij onze klanten beter van dienst kunnen zijn. Ook hebben we een partnerschap met Business & Decision gesloten. Dit is onderdeel van Orange Group, een partij met een internationaal bereik. Door de combinatie van business intelligence, ervaring in de overheidssector en de open source-achtergrond van Talend, kan FourPoints een totaalpakket aan haar klanten bieden.’

Een soortgelijke samenwerking is er volgens hem met Progaia uit Schiedam, een enterprise service bus (esb)-expert die dankzij de integratie van Talend nu ook uitdagingen op het vlak van datakwaliteit en governance kan oplossen. 

Dit en meer melden channel en alliances manager Xander Bouwens en regional business director Jaap-Jan Pepping in een uitgebreid interview.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-23T14:00:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.