Routeco start in Belux en levert Rockwell Automation

benelux

Routeco, een van oorsprong Engelse bedrijf dat industriële automatiserings- en besturingsproducten distribueert, breidt zijn activiteiten uit naar België en Luxemburg. Hiervoor opent het een bedrijfslocatie in Turnhout. De organisatie gaat in eerste instantie producten van Rockwell Automation, een aanbieder van industriële automatisering, leveren.

In 1998 werd Routeco GmbH opgericht om de Oostenrijkse markt te kunnen voorzien van producten voor industriële besturing, automatisering en procestechnologie. Vergelijkbare activiteiten gingen in 2013 in Nederland van start.

Vanaf april 2020 zal Routeco ook de Belgische en Luxemburgse markt bedienen. Dat doet het vanuit de nieuwe vestiging in Turnhout, waarin een tiental medewerkers aan de slag gaan. Het gaat om personeel in verkoop, technische ondersteuning, logistiek en opleidingen. Eind van dit jaar moet het medewerkersaantal worden uitgebreid tot zo’n twintig collega’s.

Rockwell Automation

Routeco is al lang een partner van Rockwell Automation in Groot-Brittanniё, Nederland en Oostenrijk. Het gaat nu ook als preferred distributor de producten van door heel Belgiё en Luxemburg leveren. Dit met het doel om de dienstverlening van Rockwell Automation in deze regio’s te optimaliseren. Bovendien voorziet Routeco in spoedlevering van producten in geval van storingen en technische problemen. Een speciaal accountmanagement-team met is verantwoordelijk voor de Belux-regio.

De strategie van Rockwell Automation gaat uit van een samenwerking met een beperkt aantal distributeurs in haar PartnerNetwork programma. Op basis van die samenwerking verwacht Rockwell Automation dat de distributeur een kennis heeft van de markt die hij bedient en dat hij investeert in het opbouwen van relaties met de klanten. Daardoor kan de distributeur een goede wederzijdse samenwerking met de klanten ontwikkelen, waarbij hij hen een compleet assortiment, kennis van automatisering en lokale ondersteuning kan bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-02T13:56:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.