Also komt wederverkopers financieel tegemoet

Tech Data stelt bedrijfscontinuïteitsteam- en plan op wegens coronavirus

Geld groei financieel

Ict-distributeur Also komt zijn resellers financieel tegemoet, zodat ze niet kopje onder gaan ten gevolge van het coronavirus. Tech Data heeft hier geen concrete plannen voor, maar heeft wel een bedrijfscontinuïteitsteam samengesteld en een bijbehorend plan gemaakt. Voor zover bekend hebben andere distributeurs nog geen noodscenario's uit de la gehaald.

Dit melden beide partijen. Also geeft aan dat het bedrijf wederverkopers tegemoet komt die in liquiditeitsproblemen dreigen te raken. Alle resellers worden continue geanalyseerd met behulp van business intelligence. Dit, om de partijen proactief te kunnen helpen wanneer financiële problemen dreigen te ontstaan. Op deze manier heeft Also naar eigen zeggen een duidelijk en precies overzicht van partijen die structureel gezond zijn maar nu mogelijk in de problemen komen door de consequenties van het coronavirus.

Uitstel van betaling

"Resellers met vragen kunnen mailen naar een speciaal mailadres: support4corona@also.com"

Afhankelijk van het salesvolume en niveau biedt Also uitstel van betaling aan resellers die getroffen zijn. Hiervoor stelt Also Holding miljoenen extra aan liquiditeit beschikbaar. Om welke bedrag het precies gaat, onthult het bedrijf niet. Wel spreekt het over ‘dubbele cijfers’. Ook belooft de onderneming flexibel om te gaan met krediet. De maatregelen gaan snel in en gelden voor nu tot het einde van april. Resellers met vragen rond dit thema kunnen mailen naar een speciaal mailadres: support4corona@also.com.

Tech Data

Ook Tech Data geeft aan de impact voor haar channelpartners te willen verzachten. Hiervoor heeft het bedrijf zijn bedrijfscontinuïteitsplan geactiveerd en overlegt het regelmatig met zijn resellers over de mogelijke financiële gevolgen. Het continuïteitsplan en bijbehorend programma is in handen van een bedrijfscontinuïteitsteam, dat bestaat uit representatieve teamleden en leidinggevenden vanuit de verschillende kantoren van het bedrijf.  Doel van het programma is ‘de gezondheid en veiligheid van de collega’s en werknemers binnen de kantoren van Tech Data te verzekeren en daarbij het niveau van service aan de kanaalpartners op peil te houden’. In het plan staan maatregelen om ervoor te zorgen dat de businessoperaties zo goed mogelijk kunnen blijven verlopen, maar ook dat de impact van het virus bij partners verzacht wordt. Concrete plannen noemt het bedrijf op zijn site echter niet. Wel geeft Tech Data aan dat specifieke beslissingen of acties direct aan de betrokken partijen gecommuniceerd worden.

Een woordvoerder vertelt dat hij op dit moment niet kan ingaan op de specifieke omstandigheden voor Tech Data in de Benelux, aangezien die erg aan verandering onderhevig zijn. Hij verwijst naar de algemene informatie die door Tech Data wordt verstrekt en geüpdatet indien nieuwe informatie beschikbaar komt: www.techdata.com/communications.

Computable heeft ook bij andere distributeurs nagevraagd welke maatregelen zij treffen om het corona-leed in het ict-verkoopkanaal te verzachten. Zij hebben echter nog niet gereageerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-17T11:11:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.