Gitlab komt met nieuw wereldwijd partnerprogramma

Het van origine Nederlandse ontwikkelplatform Gitlab komt vandaag met een nieuw wereldwijd partnerprogramma. Het nieuwe programma biedt klanten een centraal aanspreekpunt voor hun devops-transformatie en combineert Gitlab’s platform en expertise met de diensten en technologische oplossingen van het partnernetwerk.

Om de partnerkanalen verder uit te breiden nam Gitlab in januari van dit jaar Michelle Hodges al aan als channelverantwoordelijke. De organisatie werkt overigens niet met een traditioneel partnerprogramma waarbij vaak met diverse niveaus wordt gewerkt. In plaats daarvan stuurt ze partnerrelaties aan met incentives en investeringen waarmee partners de vaardigheden en mogelijkheden van Gitlab binnen het hele devops-ecosysteem kunnen laten groeien.

Devops-transformatie

Hodges vertelt over het nieuwe partnerprogramma dat het doel is om een ecosysteem van partners te creëren die klanten extra meerwaarde kunnen bieden. Eindklanten zijn volgens haar namelijk bezig met het transformeren van hun devops-praktijken. ‘Daarom bouwen we aan een partnercommunity die gebaseerd is op strategische relaties waarbinnen elke partner een bijdrage kan leveren. We zien ernaar uit om het programma samen met onze partners uit te breiden en diensten voor onze klanten te ontwikkelen.’

Programma in drie onderdelen

Met de lancering van het nieuwe partnerprogramma wil Gitlab nieuwe strategische relaties bouwen, zodat meer organisaties hun devops-processen kunnen transformeren met behulp van Gitlab. Het programma omvat drie onderdelen:

•             Open: Het Open-traject past het beste bij resellers, system integrators en andere verkoop- en dienstverleningspartners. Zij kunnen profiteren van diverse voordelen als ze nieuwe klanten aanbrengen, nieuwe kansen identificeren en diensten bieden die het gebruik van Gitlab bevorderen. Incentives zijn onder meer kortingen op producten en aanbevelingsbonussen.

•             Select: Het Select-traject is gericht op het opbouwen van strategische relaties met partners die kun klanten hoogwaardige DevOps-expertise en -diensten willen aanbieden om het gebruik van Gitlab te bevorderen. De meeste van deze partners zullen hun eigen Gitlab Practice ontwikkelen waarmee hoogwaardige adviesdiensten aan hun klanten geleverd worden, wat waarschijnlijk zal bijdragen aan een hogere omzet uit de oplossingen van Gitlab.

•             Technology: Het Technology-traject is bestemd voor technologiepartners (independent software vendors) die aanvullende oplossingen ontwikkelen door producten te integreren met de technologie van Gitlab. Zij bieden Gitlab-klanten de mogelijkheid om het platform uit te breiden door integratie met cloud-platforms, Kubernetes en legacy DevOps-oplossingen.

Gitlab is een opensourceplatform waar softwareprogrammeurs met elkaar code kunnen schrijven, controleren en uitrollen. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 1260 werknemers, die verspreid zijn over de hele wereld in 67 landen. Gitlab is in 2011 opgericht door Dmitriy Zaporozhets  en Sid (Sytse) Sijbrandij, die ceo is. Onder andere Alibaba, Nasa, Expedia en Siemens maken gebruik van Gitlab, dat inmiddels meer dan honderdduizend klanten heeft. Bekende Nederlandse organisaties die Gitlab gebruiken zijn onder andere ING en de ANWB.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-21T15:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.