HPE biedt nieuwe clouddiensten voor partners

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag een aantal nieuwe ‘as-a-service’-producten en -initiatieven aan. Met deze producten helpt HPE partners via clouddiensten en een softwareplatform met het uitbreiden van omzetmogelijkheden, het versnellen van leveringen en het versterken van klantrelaties.

Dit maakte HPE bekend tijdens een virtuele versie van HPE Discover. De nieuwe clouddiensten en softwareproducten zijn geschikt voor edge, datacenter en co-locatiefaciliteiten. Ook kondigt het bedrijf plannen aan om partners te integreren in HPE GreenLake Central. Dit stimuleert volgens HPE de onderlinge samenwerking, wat een impuls moet geven aan de verkoop van ‘as-a-service’-diensten.

In zijn keynote benadrukte topman Antonio Neri het belang van het partnerkanaal voor HPE. ‘Alles-as-a-service is de toekomst en daar hebben we onze partners hard bij nodig. Maar liefst 70 procent van de sales vindt plaats via onze partners, dus ze zijn cruciaal voor ons.’

Toegang voor partners tot Greenlake-platform

"HPE integreert momenteel partners in HPE GreenLake Central en in 2021 krijgen partners hun eigen toegang tot het platform"

HPE GreenLake wordt volgens de onderneming door meer dan zevenhonderd HPE-partners actief verkocht. In het afgelopen jaar was er een toename van maar liefst 47 procent zichtbaar in de verkoop via partners. Paul Hunter, verantwoordelijk voor het wereldwijde partnerkanaal, geeft aan dat de vandaag aangekondigde clouddiensten partners meer verkoopmogelijkheden bieden. Ook wijst hij op de betere schaalmogelijkheden.

GreenLake Central is een softwareplatform dat klanten voor alle applicaties en data een consistente cloudervaring biedt. HPE integreert momenteel partners in HPE GreenLake Central en in 2021 krijgen partners hun eigen toegang tot het platform. Daarbinnen vinden ze een overzicht van klantdata en mogelijkheden om te verbinden met klanten. Ook kunnen ze eenvoudig additionele HPE Greenlake-clouddiensten verkopen.

Twee nieuwe diensten in HPE GreenLake for Partners-programma

  • HPE GreenLake Expanded Storage Partner Ecoystem. Om klanten beter te ondersteunen in hun digitale transformatie kunnen partners hen via HPE GreenLake verschillende keuze- en consumptiemogelijkheden bieden. Naast de geconvergeerde datamanagementdienst van Cohesity en de moderne filestorage-diensten van Qumulo worden nu ook de schaalbare objectstorage (Ring) van softwareleverancier Scality en consumptiegebaseerde databescherming van Veeam aangeboden via HPE GreenLake.
  • Met de mogelijkheid om HPE GreenLake management services aan klanten te verkopen helpt HPE partners naar eigen zeggen in de transitie van value-added reseller (var) naar managed service provider (msp). De servicereeks kan toegevoegd worden aan HPE GreenLake en helpt volgens de onderneming bij het beheren, opereren en optimaliseren van de infrastructuur als aanvulling op apps en workloads in gespecialiseerde omgevingen als SAP Hana of Hadoop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-23T17:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.