Databricks lanceert Partner Connect-programma

Lakehouse-ecosysteem opengesteld voor uitbreiding

Partnerprogramma

Data- en ai-leverancier Databricks, specialist in de data lakehouse-architectuur, heeft Databricks Partner Connect gelanceerd. Deze nieuwe oplossing biedt een omgeving waarin klanten toegang hebben tot een breed aanbod aan gevalideerde data-, analytics-, en ai-tools en deze gemakkelijk kunnen integreren in hun Databricks lakehouse en bij meerdere cloud providers. Integraties met partners Fivetran, Labelbox, Microsoft Power BI, Prophecy, Rivery en Tableau zijn al beschikbaar voor klanten. Integraties met Airbyte, Blitzz, dbt Labs en vele andere partijen volgen in de komende maanden.

Bedrijven willen hun data-infrastructuur versimpelen en meer open technologieën in gebruik nemen zodat ze analytics en ai beter kunnen inzetten. Het data lakehouse van Databricks heeft duizenden klanten op weg geholpen om dit te bereiken. Gezamenlijk verwerken ze vele exabytes aan data per dag op één enkel platform voor analytics- en ai-workloads.

Maar het data-ecosysteem is gigantisch. Geen enkele leverancier kan alles zelf voor elkaar krijgen. Iedere onderneming heeft een groot aantal tools en databronnen die moeten worden beveiligd en beheerd en met elkaar moeten worden verbonden, zodat alle gebruikers binnen een organisatie datagedreven inzichten kunnen vergaren, gebruiken en delen. In het verleden is het altijd lastig geweest voor zowel klanten als partners om dit hele ecosysteem aan elkaar te knopen - waardoor deze projecten erg ingewikkeld en duur waren om op te schalen.

Automatische configuratie

"Sales- en marketingteams kunnen beter samenwerken om klantuitdagingen op te lossen"

Partner Connect lost dit probleem op door het makkelijker te maken om data-, analytics- en ai-tools direct te integreren in hun Databricks-lakehouse. Partner Connect configureert automatisch zaken zoals clusters, tokens en connectiebestanden, zodat klanten gemakkelijk kunnen verbinden met tools voor datavergaring, -voorbereiding en -transformatie en met bi- en ml-tools.

‘Dankzij Partner Connect kunnen we het Databricks Lakehouse Platform verder openstellen voor partners’, zegt Ali Ghodsi, ceo en mede-oprichter van Databricks. ‘Wanneer onze klanten nieuwe oplossingen nodig hebben, kunnen onze partners hen rechtstreeks bereiken. Ook kunnen onze sales- en marketingteams beter samenwerken om klantuitdagingen op te lossen.’

Eenvoudig verbinden

Met Partner Connect kunnen klanten niet alleen de datatools integreren die ze al gebruiken, maar ook nieuwe, gevalideerde oplossingen van Databricks-partners ontdekken die invulling geven aan hun groeiende benodigdheden. Hierdoor kunnen zij hun lakehouse eenvoudig verbinden met ieder aspect van hun data-ecosysteem om huidige en toekomstige uitdagingen op te lossen.

Partner Connect is per direct zonder extra kosten beschikbaar voor Databricks-klanten. Nieuwe partneroplossingen, kant-en-klare lakehouse-integraties, machine learning-modellen en -bibliotheken en extra dataleveranciers worden in de toekomst nog toegevoegd. Met de introductie van Databricks Partner Connect wil het bedrijf nieuwe en verbeterde klantbetrokkenheid stimuleren met strategische partners en een geïntegreerd data-ecosysteem voor lakehouse ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-19T09:12:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.