Getronics koopt cloud-activiteiten Colt

ICT-dienstverlener keert via overname terug op de Nederlandse markt

Handen schudden

Ict-dienstverlener Getronics neemt de Europese managed cloud-activiteiten van Colt over. De overname omvat de technische en ondersteunende cloud-diensten van Colt in tien Europese landen waaronder Nederland. Getronics krijgt in die landen de beschikking over het Colt's netwerk-, spraak- en datacentercapaciteiten. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Volgens Getronics moet de overname begin 2016, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, afgerond worden. De overname maakt deel uit van een reeks overnames waarbij de Getronics Family, bestaande uit GWA (Glabal Workspace Alliance), Connectis en Getronics, zijn positie versterkt op de markt voor managed clouddiensten. 

Het dienstenbedrijf richt zich op een rol als dienstverlener voor werkplek- en clouddiensten voor bedrijven met internationale vestigingen. Door de aanwezigheid in verschillende landen kan het voldoen aan lokale wet- en regelgeving. 

Getronics kondigde eerder ook een samenwerking aan met CompuCom. Die stap moet vorm geven aan de Global Workspace Alliance (GWA). In de afgelopen maanden hebben de organisaties namelijk samengewerkt aan het herontwerp van hun portfolio en zijn diverse partnerschappen gesloten met lokale spelers. In Nederland is eerder een samenwerking gestart met ict-dienstverlener Centric.

KPN

Eind juni 2015 kreeg de Duitse investeerder Aurelius Groep, eigenaar van moederbedrijf Getronics Family, het laatste restant van de Getronics-aandelen van KPN in handen. In 2012 verkocht KPN de werkplekactiviteiten van Getronics aan die Duitse investeerder. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-16T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.