Ingram Micro neemt cloudplatform Odin over

Het Amerikaanse Parallels Holdings verkoopt zijn Odin Service Automation-platform, met de bijbehorende cloudmanagementtechnologie, connectoren, factureringssystemen, professionele diensten, IP en de Odin-merknaam aan ict-distributeur Ingram Micro. Het bedrijf uit Californië wil met deze aankoop zijn cloud-ecosysteemstrategie versnellen en verbreden. De transactie wordt eind dit jaar afgerond; er is geen overnamebedrag vrijgegeven.

Odin heeft wereldwijd ongeveer 285 telecomoperators als klant alsook circa vierduizend hostingbedrijven. Een deel van deze klantenbasis is gevestigd in de Benelux. Er treden ongeveer vijfhonderd Odin werknemers, waarvan velen softwaretechnici met cloud-expertise, in dienst van Ingram Micro. Zij komen te werken binnen de Ingram Micro Cloud-divisie, geleid door vice-president Nimesh Dave.

Profiteren

Met het Odin Service Automation-platform wil Ingram Micro zijn partners beter ondersteunen in hun transformatie naar een clouddienstverlening en hen te laten profiteren van een snel uitbreidend portfolio van cloud-oplossingen. De ict-distributiegrootmacht had het Odin-platform al sinds 2013 in licentie voor zijn geautomatiseerde Cloud Marketplace en kan het platform, nu het in eigendom is, verder ontwikkelen.

Carl Alloin, uitvoerend directeur Ingram Micro Cloud in Europa, licht toe: 'Ingram Micro-klanten in de Benelux profiteren van een uitgebreider aanbod van cloudoplossingen. Door deze overname breidt Ingram Micro zijn marketplace van technologie en expertise verder uit, en daardoor kunnen channel partners profiteren van een robuuster portfolio van cloudoplossingen en diensten. Hierdoor kunnen we ook het aanmeldproces voor verschillende cloudvendoren en oplossingen drastisch verkorten, waardoor channel partners beter kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten.'

Plesk en Virtuozzo

Parallels in ontstaan in 1997, heeft een duizendtal mensen in dienst wereldwijd en heeft zijn hoofdzetel in Renton, Washington.Het bedrijf is na de verkoop van Odin nog eigenaar van de business units Plesk en Virtuozzo. Die opereren voortaan als separate bedrijven: Plesk levert webbeheeroplossingen aan kleine bedrijven en hostingaanbieders wereldwijd; Virtuozzo ontwikkelt containervirtualisatietechnologie. Beide bedrijven werken samen met Ingram Micro voor de doorverkoop van de producten aan zijn klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-02T13:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.